TOD of 22.01.2018_00.1
Latest SSC jobs   »   TOD of 22.01.2018

TOD of 22.01.2018

var m=6

var s=0
//var m=2
var q
function quizCount()
{
document.getElementById(‘timer’).value=m+”:”+s
s=s-1
q=setTimeout(“quizCount()”, 1000)
if (s<1)
{ m=m-1; s=59;}

if (m<0)
{
quizStop();
}
}
function quizStop()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').value="Quiz Finished"
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
$('.ans').show();
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");
$(".s1").css("width","initial");
}
function quizReset()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').reset();
}

.ans
{
color:blue;
font-weight:bold;
padding-left: 20px;

}
.submit
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 30px;

width: 100px;

font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 20px;
color: #FFFFFF;

}
.start, .re
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 70px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}
.st
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 110px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}

var answers = [“A”,”A”,”C”,”D”,”C”,”A”,”A”,”D”,”A”,”B”,”B”,”C”,”B”,”B”,”C”], tot = answers.length;

function getCheckedValue( radioName ){
var radios = document.getElementsByName( radioName ); // Get radio group by-name
for(var y=0; y<radios.length; y++)
if(radios[y].checked) return radios[y].value; // return the checked value
}

function getScore(){
var score = 0;
for (var i=0; i<tot; i++)
if(getCheckedValue("question"+i)===answers[i]) score += 1; // increment only

return score;
}

function returnScore(){
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
}

$(document).ready(function() {
$('.ans').hide();

$('.submit').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");

$(".s1").css("width","initial");
$('.ans').show();
quizStop();

});

$('#reset').click(function(event) {

quizReset();

});
});

Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word. 


Q1. Nifty

skillful
obnoxious
grody
gross
Solution:

‘Nifty’ -particularly good, skillful, or effective, attractive or stylish.

Q2. Digression

meandering
candid
categorical
unequivocal
Solution:

‘Digression’ -a temporary departure from the main subject in speech or writing.
synonyms-deviation, detour, diversion, departure, excursus

Q3. Festering

spruce
suave
suppurate
dapper
Solution:

Festering -(of a wound or sore) become septic; suppurate,(of food or rubbish) become rotten and offensive to the senses.

Q4. Maestro

neophyte
catechumen
sophomore
conductor
Solution:

‘Maestro’- a distinguished conductor or performer of classical music, a distinguished figure in any sphere. synonyms- conductor, director

Q5. To cite

to conceal
to ignore
to indicate
to deny
Solution:

To cite’ ‘to indicate’

Q6. To scar

to maim
to bedeck
to adorn
to embellish
Solution:

‘To scar’ -mark with a scar or scars. Synonyms- disfigure, mark, blemish, blotch, discolour

Q7. Synchronicity

conformity
conflict
vendetta
altercation
Solution:

‘Synchronicity’ -the simultaneous occurrence of events which appear significantly related but have no discernible causal connection.

Q8. Accolade

bungle
performance
fiasco
distinction
Solution:

‘Accolade’ -an award or privilege granted as a special honour or as an acknowledgement of merit.
synonyms- honour, recognition, privilege, award, gift, title;

Q9. Sinister

malevolent
magnanimous
auspicious
benevolent
Solution:

‘Sinister’ synonyms-menacing, threatening, ominous, forbidding, baleful, frightening, eerie, alarming,

Q10. Bother

obscene
beset
obfuscate
oblivious
Solution:

‘Bother’ take the trouble to do something, (of a circumstance or event) worry, disturb, or upset (someone).

Q11. Probable

futile
plausible
absurd
preposterous
Solution:

‘Probable’-likely to happen or be the case.

Q12. Proscriptive

squalid
exiguous
excessive
thrifty
Solution:

‘Proscriptive’-Definition of proscription. 1 : the act of proscribing : the state of being proscribed. 2 : an imposed restraint or restriction : prohibition very small in size or amount.

Q13. Decree

certificate
law
title
award
Solution:

‘Decree’-an official order that has the force of law, order (something) by decree.
synonyms-order, edict, command, commandment, mandate, proclamation, dictum, fiat,

Q14. Gaudy

modest
showy
refined
sophisticated
Solution:

‘Gaudy’- extravagantly bright or showy, typically so as to be tasteless.
synonyms- garish, lurid, loud, over-bright, glaring, harsh, violent, flashy, showy

Q15. Ague

virile
hale
malaria
potent
Solution:

‘Ague’ -malaria or another illness involving fever and shivering, a fever or shivering fit.

               

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?