triloktesting_00.1
Latest SSC jobs   »   triloktesting

triloktesting

triloktesting_40.1
 

Dear Students, At SSC Adda, we’re making all the possible efforts to make your Studies fun and Interactive. From now onwards every day we provide you a test of 20 questions i.e. Test Of the Day(TOD) which play a vital role in your practice. In TOD, You’ll find all 4 subjects in a single quiz. We wish you Good luck for your SSC CGL /MTS / CPO exams.

 

Directions (1-2): A sentence/a part of the sentence is in bold. Four alternatives are given to the bold part which will improve the sentence. Choose the correct alternative and click the button corresponding to it. In case no improvement is needed, click the button corresponding to “No improvement”. 
 
Q1. Only a few people came to the art exhibition as it was raining hard all day.
few
little
a small amount of
No improvement
Solution:
‘A few’ is positive in meaning. It means some people. There were some people who came to the art exhibition. ‘few’ means nothing at all. Hence, no improvement is required.
 



Q2. His immediate ambition was to find a place to live in.

Strategy
Design
Aim
No improvement
Solution:
The word ‘Aim’ express the idea correctly. Other options are irrelevant.
 
Directions (3-5): Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences and click the button corresponding to it. 

 

Q3. A large body of people playing various musical instruments.
Melody
Harmony
Elocution
Orchestra
Solution:
Orchestra-a group of instrumentalists, especially one combining string, woodwind, brass, and percussion sections and playing classical music.

 

Q4. Solemn religious acts
Demonstrations
Celebrations
Rites
Functions
Solution:
Rites-a religious or other solemn ceremony or act.
 
Q5. That which cannot be averted
Inevitable
Irreparable
Incomparable
Indisputable
Solution:
Inevitable-certain to happen; unavoidable.
 
Q6. In a certain code, RELIEF is written as QFKKDI. How is WELCOME written in that code?
VDKCNLM
VFKENMF
VFKENPD
VFKENPF
Solution:
The first, third, fifth and seventh letters of the word are each moved one step backward; the second, fourth, and sixth letters are moved one, two and three steps forward respectively to obtain the corresponding letters of the code.
 
Q7. In a certain code, BRAIN is written as *%÷#× and TIER is written as $#+%. How is TRAIN written in that code?
$ %×#*
$%÷#×
$ %+×+
÷+×%$
Solution:
triloktesting_50.1
 
Q8. If ‘ski rps tri’ stands for ‘nice Sunday morning’, ‘teh sti rps’ stands for ‘every Tuesday morning’ and ‘ski ptr qlm’ stands for ‘nice market place’, which word stands for ‘Sunday’?
ski
rps
tri
qlm
Solution:
‘ski rps tri’ -> ‘nice Sunday morning’ ……(i)
‘teh sti rps’ -> ‘every Tuesday morning’ …..(ii)
‘ski ptr qlm’ -> ‘nice market place’ ……(iii)
From (i) & (ii) we get ‘rps’ stands for ‘morning’.
From (i) & (iii) we get ‘ski’ stands for ‘nice’.
Thus, in (i) statement, ‘tri’ stands for ‘Sunday’.
 
Direction (9): In this question, three statements followed by three conclusions numbered I, II and III, You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts. 

 

Q9.Statements: 

All chairs are tables

No table is a bed
Some doors are beds
Conclusions: 
I.Some doors are definitely not tables
II. All beds are not tables
III. No chair is a bed
Only II and III follow
Only I and II follow
Only II follows
All follow
Solution:
triloktesting_60.1
 
Direction (10): In this question, a matrix of certain characters is given. These characters follow a certain trend, row-wise or column-wise. Find out this trend and choose the missing character from the given alternatives. 

 

Q10.
5
4
9
6
3
?
7
2
4
65
20
45
1
2
3
4
Solution:
In the 1st column, (6 + 7) × 5 = 65 
In the 2nd column, (3 + 2) × 4 = 20. 
Similarly in 3rd Column:
=(?+4) × 9 = 45
= ? = 5-4 = 1

 

Q11. Currency notes in India are printed and supplied by the
Security Press, Nasik
Security Press, Mumbai
Security Press, Noida
Reserve Bank of India, New Delhi
 
Q12. Sound above what level (in decibel) is considered hazardous noise pollution ?
30 dB
40 dB
 60 dB
 80 dB
 
Q13. Webbed neck is a characteristic of—
Down’s syndrome
 Turner’s syndrome
 Klinefelter’s syndrome
 Criduchat syndrome
 
Q14. The colour of tomato is red due to ?
Lycopene
Chromatin
 chlorophyll
 None of these
 
Q15. GATT stands for:
General Agreement on Tariffs, Tradition and Trade
General Agreement on Tradition and Trade
General Agreement on Tariffs and Trade
None of The Above
 
Q16. triloktesting_70.1
-2
0
2
4
Solution:
triloktesting_80.1
 
Q17. Amitabh covered a distance of 96 km two hours faster than he had planned to. This he achieved by travelling 1 km more every hour than he intended to cover every 1 hour 15 minutes. What was the speed at which Amitabh travelled during the journey?
16 km/h
26 km/h
36 km/h
30 km/h
Solution:
triloktesting_90.1
 
Q18. The speed of three buses are in the ratio 2 : 3 : 4. The ratio between the time taken by these buses to travel the same distance is
2 : 3 : 4
4 : 3 : 2
4 : 3 : 6
6 : 4 : 3
Solution:
triloktesting_100.1
 
Q19. If the discount is equal to one-fifth of the marked price and the loss is half the discount, then the percentage of loss is:
triloktesting_110.1
triloktesting_120.1
triloktesting_130.1
triloktesting_140.1
Solution:
triloktesting_150.1
 
Q20. A and B together can do a piece of work in 12 days which B and C together can do in 16 days. After A has been working at it for 5 days and B for 7 days, C finishes it in 13 days. In how many days B could finish the work?
48 days
48 days
16 days
12 days
Solution:
triloktesting_160.1
 
                                      


 
Since, SSC MTS Exam is scheduled on 30th April, 14th May, 28th May, 4th June and 11th June, You all need to understand the exam pattern and trick, approach to crack MTS exam, CLICK HERE to read the strategy in detail.
 

triloktesting_170.1

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?