TOD SSC


var m=5

var s=0
//var m=2
var q
function quizCount()
{
document.getElementById(‘timer’).value=m+”:”+s
s=s-1
q=setTimeout(“quizCount()”, 1000)
if (s<1)
{ m=m-1; s=59;}

if (m<0)
{
quizStop();
}
}
function quizStop()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').value="Quiz Finished"
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
$('.ans').show();
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");
$(".s1").css("width","initial");
}
function quizReset()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').reset();
}

.ans
{
color:blue;
font-weight:bold;
padding-left: 20px;

}
.submit
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 30px;

width: 100px;

font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 20px;
color: #FFFFFF;

}
.start, .re
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 70px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}
.st
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 110px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}

var answers = [“A”,”C”,”A”,”B”,”B”,”B”,”A”,”C”,”A”,”B”,”A”,”A”,”B”,”A”,”B”], tot = answers.length;

function getCheckedValue( radioName ){
var radios = document.getElementsByName( radioName ); // Get radio group by-name
for(var y=0; y<radios.length; y++)
if(radios[y].checked) return radios[y].value; // return the checked value
}

function getScore(){
var score = 0;
for (var i=0; i<tot; i++)
if(getCheckedValue("question"+i)===answers[i]) score += 1; // increment only

return score;
}

function returnScore(){
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
}

$(document).ready(function() {
$('.ans').hide();

$('.submit').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");

$(".s1").css("width","initial");
$('.ans').show();
quizStop();

});

$('#reset').click(function(event) {

quizReset();

});
});

Directions (1-15): In the following questions, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it. 


Q1. Demented

Sensible
Attract
Authentic
Extract
Solution:

Demented means behaving irrationally due to anger distress or excitement whereas Sensible means
done or chosen in accordance with wisdom or prudence. Hence both Demented and Sensible are antonyms to each other.

Q2. Ruefully

Meagre
Evident
Cheerfully
Insignificant
Solution:

Ruefully means causing sorrow or pity, pitiable, deplorable whereas Cheerfully goes for noticeably happy or optimistic. As other three words don’t fit in the context. Hence, both Ruefully and Cheerfully are antonyms to each other.

Q3. Prominent

Obscure
Obdurate
Obligatory
Objection
Solution:

Prominent means important, famous whereas Obscure means not known about or uncertain. Obdurate means stubbornly refusing to change one’s opinion. As rest three don’t fit in the context, hence both Prominent and Obscure are antonyms to each other.

Q4. Relinquish

Cruelty
Retain
Vulnerable
Explicit
Solution:

Relinquish means voluntarily cease to keep or claim, give up whereas Retain means continue to have something. Explicit goes for stated clearly and in detail. As only Retain fits in the context, hence both Relinquish and Retain are antonyms to each other

Q5. Erudite

Literate
Illiterate
Chivalrous
Gloomy
Solution:

Erudite means having or showing great knowledge or learning. Hence, Illiterate and Erudite being opposite in meaning are antonyms to each other.

Q6. Inquisitive

Invincible
Indifferent
Spiritual
Unusual
Solution:

Inquisitive means having or showing an interest in learning things, or curious whereas Indifferent means having no particular interest or unconcerned. Hence, both Inquisitive and Indifferent are antonyms to each other.

Q7. Perilous

Safe
Unknown
Inclusions
Rare
Solution:

Perilous means full of danger or risk. Being opposite in meaning, both Perilous and Safe are antonyms to each other

Q8. Servile

Malevolent
Vacillate
Defiant
Flimsy
Solution:

Servile means having or showing an excessive willingness whereas Defiance means showing resistant or uncooperative. Being opposite in meaning, both Servile and Defiant are antonyms to each other.

Q9. Autonomous

Dependent
Plain
Impractical
Conceal
Solution:

Autonomous means having the freedom to act independently. Being opposite in meaning, both Autonomous and Dependent are antonyms to each other.

Q10. Venial

Hostile
Unpardonable
Hospitality
Prodigality
Solution:

Venial: (of a fault or offence) slight and pardonable. whereas Unpardonable means too severe to be pardoned (of a fault) and Prodigality means wastefully extravagant. As rest three options don’t fit in the context, hence both Venial and Unpardonable are antonyms to each other.

Q11. Seamy

Pure
Real
Steady
Timid
Solution:

Seamy means sordid & disreputable. Being opposite in meaning both Seamy and Pure are antonyms to each other.

Q12. Efficacious

Ineffective
Descent
Profound
Prompt
Solution:

Efficacious means successful in producing a desired or intended result, effective. Hence both Efficacious and Ineffective are antonyms to each other.

Q13. Forlorn

Unsociable
Joyful
Docile
Smooth
Solution:

Forlorn means pitifully sad and abandoned or lonely. Being opposite in meaning, both Forlorn and Joyful are antonyms to each other.

Q14. Vanquish

Surrender
Lenient
Fertile
Mild
Solution:

Vanquish means defeat thoroughly. Hence both Vanquish and Surrender are antonyms to each other.

Q15. Tremulous

Extravagant
Steady
fuel
Embark
Solution:

Tremulous means shaking or quivering slightly whereas Steady means firmly fixed or not shaking or moving. Hence both Tremulous and Steady are antonyms to each other.

               

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD