TOD of 14.11.2017

var m=6

var s=0
//var m=2
var q
function quizCount()
{
document.getElementById(‘timer’).value=m+”:”+s
s=s-1
q=setTimeout(“quizCount()”, 1000)
if (s<1)
{ m=m-1; s=59;}

if (m<0)
{
quizStop();
}
}
function quizStop()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').value="Quiz Finished"
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
$('.ans').show();
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");
$(".s1").css("width","initial");
}
function quizReset()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').reset();
}

.ans
{
color:blue;
font-weight:bold;
padding-left: 20px;

}
.submit
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 30px;

width: 100px;

font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 20px;
color: #FFFFFF;

}
.start, .re
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 70px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}
.st
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 110px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}

var answers = [“B”,”C”,”C”,”B”,”D”,”A”,”B”,”B”,”B”,”B”,”A”,”B”,”A”,”A”,”A”], tot = answers.length;

function getCheckedValue( radioName ){
var radios = document.getElementsByName( radioName ); // Get radio group by-name
for(var y=0; y<radios.length; y++)
if(radios[y].checked) return radios[y].value; // return the checked value
}

function getScore(){
var score = 0;
for (var i=0; i<tot; i++)
if(getCheckedValue("question"+i)===answers[i]) score += 1; // increment only

return score;
}

function returnScore(){
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
}

$(document).ready(function() {
$('.ans').hide();

$('.submit').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");

$(".s1").css("width","initial");
$('.ans').show();
quizStop();

});

$('#reset').click(function(event) {

quizReset();

});
});

Directions (1-15): In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter (a), (b), (c).If there is no error, indicate corresponding to the option (d). 


Q1. I would appreciate it if my students would score good enough in the upcoming exams.

I would appreciate it
if my students would score good enough
in the upcoming exams
No Error
Solution:
Use of ‘would’ in part ‘B’ is superfluous, So remove ‘would’. Moreover, ‘If’, ‘When’, ‘Unless’, Until’, ‘As soon as’, ‘Before … etc. don’t take will, shall, would, after them.
Q2. Apart from the surprise they offered, was real overwhelming.
Apart from the surprise
they offered, was
real overwhelming
No Error
Solution:
Instead of ‘real’, use adverb ‘Really’.
Q3. I could not go out the previous night as there was little rain.
I could not go out
the previous night as
there was little rain
No Error
Solution:
In place of ‘little rain’ use ‘a little rain’ as ‘little rain’ equivalent to no rain.
Q4. The teacher wanted to know who arrived earlier that day Rohan and Sameer.
The teacher wanted to know
who arrived earlier
that day Rohan and Sameer
No Error
Solution:
Remove ‘and’, use conjunction ‘or’.
Q5. People seldom believe their colleagues these days to escape from betrayal in the end.
People seldom believe their
colleagues these days to escape
from betrayal in the end.
No error
Solution:
No error
Q6. One of his firmest belief is that perseverance is the ultimate key to success.
One of his firmest belief is
that perseverance is the ultimate
key to success
No error
Solution:
Use ‘beliefs’ in place of ‘belief’ as ‘Each of’, ‘One of’ and Everyone of take Plural Noun after them.
Q7. The type of qualities you acquire depend upon the company of the people you get associated with.
The type of qualities you acquire
depend upon the company of the people
you get associated with
No error
Solution:
Use ‘depends’ in place of ‘depend’, as ‘The short of, The kind of, The type of, take Plural noun but singular verb with them.
Q8. You should always be greatful to the ones who help you in dire straits.
You should always be
greatful to the ones
who help you in dire straits
No error.
Solution:
Use ‘Grateful’ in place of ‘Greatful’. Grateful means to be thankful to someone on to wish your greetings.
Q9. Based on his performance the employee assured about his promotion in his office department.
Based on his performance
the employee assured
about his promotion in his office department
No error
Solution:
Place ‘was’ before assured as the sentence will be in Passive voice.
Q10. The efforts made by the charity were aimed to provide shelters to the homeless people.
The efforts made by the charity
were aimed to provide shelters
to the homeless people
No Error
Solution:
Use ‘aimed at providing’ in place of ‘aimed to provide’ as aim will take appropriate preposition ‘at’ on here.

Q11. Seema had to practice for a few hours before appearing in the auditions of a dance competition.
Seema had to practice for
a few hours before appearing in the
auditions of a dance competition
No Error
Solution:
Use verb ‘Practise’ in place of noun ‘Practice’ as the sentence demands a verb not a noun.
Q12. He will not be able to cope up with the pressure of work.
He will not be able
to cope up with the
pressure of work
No Error
Solution:
Use ‘to cope with’ in place of ‘to cope up with’, To cope with means to manage.
Q13. A moment delay would have proved costly for her life if she had not escaped the accident quickly by a close shave.
A moment delay would have proved
costly for her life if she had not escaped
the accident quickly by a close shave
No Error
Solution:
Moment is a noun. Use ‘A momentary or a moment’s delay’ in place of a moment delay as we need to use an adjective on here not a noun.
Q14. The beautiful surrounding of the place enchanted my family so much that they decided to stay for one more week.
The beautiful surrounding of the place
enchanted my family so much that
they decided to stay for one more week
No Error
Solution:
Use noun ‘surroundings’ in place of ‘adjective ‘surrounding’, as the adjective ‘beautiful’ has to qualify the noun ‘surrounding’.
Q15. The newer type of automatic machines wash the clothes faster.
The newer type of automatic machines
wash
the clothes faster
No Error
Solution:
Use ‘The new or latest type of’ in place of ‘The newer type of’. No need to use comparative degree as the sentence is not meant to make any comparison, but speaking in general.
               
×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD