TOD of 09.11.2017


var m=6

var s=0
//var m=2
var q
function quizCount()
{
document.getElementById(‘timer’).value=m+”:”+s
s=s-1
q=setTimeout(“quizCount()”, 1000)
if (s<1)
{ m=m-1; s=59;}

if (m<0)
{
quizStop();
}
}
function quizStop()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').value="Quiz Finished"
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
$('.ans').show();
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");
$(".s1").css("width","initial");
}
function quizReset()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').reset();
}

.ans
{
color:blue;
font-weight:bold;
padding-left: 20px;

}
.submit
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 30px;

width: 100px;

font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 20px;
color: #FFFFFF;

}
.start, .re
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 70px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}
.st
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 110px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}

var answers = [“C”,”B”,”B”,”A”,”B”,”B”,”B”,”B”,”D”,”D”,”B”,”D”,”B”,”B”,”B”], tot = answers.length;

function getCheckedValue( radioName ){
var radios = document.getElementsByName( radioName ); // Get radio group by-name
for(var y=0; y<radios.length; y++)
if(radios[y].checked) return radios[y].value; // return the checked value
}

function getScore(){
var score = 0;
for (var i=0; i<tot; i++)
if(getCheckedValue("question"+i)===answers[i]) score += 1; // increment only

return score;
}

function returnScore(){
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
}

$(document).ready(function() {
$('.ans').hide();

$('.submit').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");

$(".s1").css("width","initial");
$('.ans').show();
quizStop();

});

$('#reset').click(function(event) {

quizReset();

});
});

Directions (1-15): In these questions, out of the four alternatives choose the one which can be substituted for the given words/sentence. 


Q1. Complete change of form

Transgression
Translation
Transformation
Transmigration
Solution:

Transformation-a marked change in form, nature, or appearance. Hence, option C is correct answer choice.

Q2. An unexpected piece of good fortune

Turnstile
Windfall
Philanthropy
Benevolence
Solution:

Windfall-a large amount of money that is won or received unexpectedly.

Q3. Those who go on to someone else’s land without the owner’s permission

Delinquents
Trespassers
Offenders
Culprits
Solution:

trespasser-a person entering someone’s land or property without permission.

Q4. Pertaining to horses

Equine
Equanimity
Equivocal
Equation
Solution:

Equine-relating to or affecting horses or other members of the horse family., a horse or other member of the horse family.

Q5. One who cannot be corrected

Incurable
Incorrigible
Hardened
Vulnerable
Solution:

Incorrigible-(of a person or their behaviour) not able to be changed or reformed.

Q6. Difficult or impossible to read

Illogical
Illegible
Ineligible
Legible
Solution:

Illegible-not clear enough to be read.

Q7. Movement of a part of the body to express an idea or feeling.

Jibe
Gesture
Pasture
Mimicry
Solution:

Gesture-a movement of part of the body, especially a hand or the head, to express an idea or meaning.

Q8. Failing to discharge one’s duty.

Debacle
Dereliction
Determination
Deterrent
Solution:

Dereliction -the shameful failure to fulfil one’s obligations.

Q9. A person who is physically dependent on a substance.

Criminal
Martyr
Gladiator
Addict
Solution:

addict-a person who is addicted to a particular substance, typically an illegal drug.

Q10. A child born after the death of its father is called.

A privileged person
A deprived child
A waif
A posthumous child
Solution:

A posthumous child’. Option D is correct answer.

Q11. A legal agreement by which a person borrows money from a bank usually to buy a house.

Document
Mortgage
Leave
Invoice
Solution:

Mortgage-convey (a property) to a creditor as security on a loan.

Q12. Work for which one does not take salary or payment

remunerated
charge sheet
complementary
honorary
Solution:

honorary-(of an office or its holder) unpaid.

Q13. No longer in use

absolute
obsolete
contemporary
remote
Solution:

obsolete-no longer produced or used; out of date.,

Q14. An office with a salary but no work

Honesty
Sinecure
Insolvent
Sinuous
Solution:

Sinecure-a position requiring little or no work but giving the holder status or financial benefit.

Q15. The study or collection of coins

Nymphomania
Numismatics
Numerology
Numeric
Solution:

numismatics-the study or collection of coins, banknotes, and medals.

               

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD