TOD 10.01.2018_00.1
Latest SSC jobs   »   TOD 10.01.2018

TOD 10.01.2018


var m=6

var s=0
//var m=2
var q
function quizCount()
{
document.getElementById(‘timer’).value=m+”:”+s
s=s-1
q=setTimeout(“quizCount()”, 1000)
if (s<1)
{ m=m-1; s=59;}

if (m<0)
{
quizStop();
}
}
function quizStop()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').value="Quiz Finished"
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
$('.ans').show();
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");
$(".s1").css("width","initial");
}
function quizReset()
{
clearTimeout(q)
document.getElementById('timer').reset();
}

.ans
{
color:blue;
font-weight:bold;
padding-left: 20px;

}
.submit
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 30px;

width: 100px;

font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 20px;
color: #FFFFFF;

}
.start, .re
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 70px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}
.st
{
position: relative;
cursor: pointer;
height: 25px;

width: 110px;
color: #FFFFFF;
font-weight: bold;
border-radius: 3px;
background: #336699;
font-size: 0.9em

}

var answers = [“A”,”B”,”C”,”B”,”C”,”A”,”A”,”B”,”D”,”C”,”C”,”D”,”C”,”A”,”B”], tot = answers.length;

function getCheckedValue( radioName ){
var radios = document.getElementsByName( radioName ); // Get radio group by-name
for(var y=0; y<radios.length; y++)
if(radios[y].checked) return radios[y].value; // return the checked value
}

function getScore(){
var score = 0;
for (var i=0; i<tot; i++)
if(getCheckedValue("question"+i)===answers[i]) score += 1; // increment only

return score;
}

function returnScore(){
alert("Your score is "+ getScore() +"/"+ tot);
}

$(document).ready(function() {
$('.ans').hide();

$('.submit').click(function(event) {
$(".s1").css("background-color","#00FF66");
$(".s1").css("font-size","140%");

$(".s1").css("width","initial");
$('.ans').show();
quizStop();

});

$('#reset').click(function(event) {

quizReset();

});
});

Directions (1-15): Rearrange the parts of the sentence in correct order. 


Q1. The party has not just 
P: vacated space for other 
Q: being steadily hollowed out ideologically 
R: political parties, but it is also

PRQ
RQP
QPR
QRP
Solution:

The correct sequence is ‘PRQ’

Q2. A dissent in a court
P: the intelligence of a future day
Q: to the brooding spirit of law, to
R: of last resort is an appeal

QRP
RQP
PRQ
PQR
Solution:

The correct sequence is ‘RQP’

Q3 All tyrants realize that, 
P: victims, there is sure to be one who 
Q: rises against them and strikes back!’ 
R: one day, amongst their many

RQP
PQR
RPQ
QRP
Solution:

The correct sequence is ‘RPQ’

Q4. It is a truth universally 
P: acknowledged that a single 
Q: man in possession of a good 
R: fortune must be in want of a wife

QRP
PQR
RPQ
QPR
Solution:

The correct sequence is ‘PQR’

Q5. At one level, 
P: the law in understanding 
Q: such cases of violence 
R: one senses the limits of

RQP
PQR
RPQ
QRP
Solution:

The correct sequence is ‘RPQ’

Q6. The architecture 
P: was designed to promote 
Q: of the Internet 
R: connectivity, not security

QPR
RQP
PQR
PRQ
Solution:

The correct sequence is ‘QPR’

Q7. The pith helmets 
P: gone, but the blood 
Q: has never dried 
R: may have long

RPQ
RQP
PQR
QPR
Solution:

The correct sequence is ‘RPQ’

Q8. This is what comes 
P: who sits below the Finance Minister 
Q: and not consulting the economist 
R: out of not knowing economics

QRP
RQP
PRQ
PQR
Solution:

The correct sequence is ‘RQP’

Q9. The idea was 
P: to spend as little money 
Q: while avoiding loss of lives 
R: as possible

RPQ
QPR
QRP
PQR
Solution:

The correct sequence is ‘PQR’

Q10. The atmosphere 
P: is against them, but there appears 
Q: in their administrations 
R: to be fight left

QPR
RPQ
PRQ
PQR
Solution:

The correct sequence is ‘PRQ’

Q11. Hit hard by austerity measures 
P: government, they lead 
Q: of the Conservative 
R: lives embedded in anxiety

RPQ
QRP
QPR
PRQ
Solution:

The correct sequence is ‘QPR’

Q12. Even more astonishingly, 
P: he cast as “beautiful” 
Q: he went on to 
R: describe the vote

RQP
RPQ
PRQ
QRP
Solution:

The correct sequence is ‘QRP’

Q13. The truth about these 
P: communities is that 
Q: they deserve to die 
R: dysfunctional, downscale

PQR
QPR
RPQ
RQP
Solution:

The correct sequence is ‘RPQ’

Q14. There is a deeper 
P: fissure here that goes 
Q: from western theory 
R: beyond explanations

PRQ
PQR
QPR
RPQ
Solution:

The correct sequence is ‘PRQ’

Q15. It is for the government, 
P: especially one with such a 
Q: significant majority, to have the 
R: intelligence and leadership to think long term

QRP
PQR
RPQ
QPR
Solution:

The correct sequence is ‘PQR’

               

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?