Latest SSC jobs   »   English Quiz for SSC CGL 2016,...

English Quiz for SSC CGL 2016, SSC CPO , SSC CHSL

English Quiz for SSC CGL 2016, SSC CPO , SSC CHSL_40.1



The Aryans (1) about northern Asia and Europe over the wide grasslands. But as their numbers grew and the climate became drier and the land (2), there was not (3) food for all of them to eat. (4) they were forced to move to other parts of the world in search of (5). They spread out all over Europe and (6) to India, Persia and Mesopotamia. Thus we find that nearly all the people of Europe and northern India and Persia and Mesopotamia, although they differ so much (7) each other now, are really descendants from the same (8), the Aryans. Of course this was very long (9) and since then much has happened and races have got mixed up to a large extent. The Aryans are (10) one great ancestral race of the people of the world today.


1.(a) wandered
(b) wondered
(c) worked
(d) worried


Ans – (A)


2.(a) grassful 
(b) green
(c) grassless
(d) dead


Ans – (C)


3.(a) full 
(b) enough
(c) plenty
(d) grass


Ans – (B)


4.(a) So 
(b) As
(c) Because
(d) Yet


Ans – (A)


5.(a) riches 
(b) money
(c) shelter
(d) food


Ans – (A)


6.(a) went 
(b) came
(c) come
(d) has come


Ans – (B)


7.(a) to  
(b) with
(c) on
(d) from


Ans – (B)


8.(a) friends 
(b) family
(c) ancestors
(d) Aryans


Ans – (C)


9.(a) ago 
(b) time
(c) period
(d) wait


Ans – (A)


10.(a) so 
(b) since
(c) therefore
(d) but


Ans – (D)