Synonyms Quiz Solutions For SSC CHSL 2018: 27 February 2018

ssc-chsl-english-questions

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,

English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CHSL Exam is the next target for the aspirants.You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Synonyms Questions asked in any govt exam. To make you learn vocabulary effectively is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.


Q1. Jeer
(a) compliment
(b) hoot
(c) flatter
(d) praise
S1. Ans.(b)
Sol. Jeer → hoot

Q2. Impassive 
(a) ardent
(b) reticent
(c) agitated
(d) susceptible
S2. Ans.(b)
Sol. Impassive → reticent

Q3. To revamp 
(a) to overhaul
(b) to maraud
(c) to raze
(d) to sabotage
S3. Ans.(a)
Sol. To revamp → to overhaul

Q4. Bristle  
(a) thorn
(b) tranquil
(c) friction
(d) sleek
S4. Ans.(a)
Sol. Bristle → thorn

Q5. Elate 
(a) abase
(b) faze
(c) exhilarate
(d) enervate
S5. Ans.(c)
Sol. Elate → exhilarate

Q6. Aground  
(a) stranded
(b) higher
(c) afloat
(d) buoyant
S6. Ans.(a)
Sol. Aground → stranded

Q7. Perusal  
(a) inspection
(b) delinquency
(c) inconsideration
(d) laxity
S7. Ans.(a)
Sol. perusal → inspection

Q8. Panorama
(a) puny
(b) wee
(c) diminutive
(d) spectacle
S8. Ans.(d)
Sol. panorama → spectacle

Q9. Bedevilment 
(a) delight
(b) beset
(c) facilitate
(d) contentment
S9. Ans.(b)
Sol. bedevilment → beset

Q10. Rendezvous  
(a) tryst
(b) dispersal
(c) rift
(d) split
S10. Ans.(a)
Sol. rendezvous → tryst


Q11. Dire  
(a) calm
(b) mild
(c) critical
(d) trivial
S11. Ans.(c)
Sol. Dire → critical

Q12. Stumpy
(a) rangy
(b) pudgy
(c) lanky
(d) lofty
S12. Ans.(b)
Sol. stumpy → pudgy

Q13. Deployment 
(a) bane
(b) banishment
(c) stationing
(d) strategize
S13. Ans.(c)
Sol. Deployment → stationing

Q14. Banquet  
(a) fast
(b) feast
(c) voracity
(d) gluttony
S14. Ans.(b)
Sol. Banquet → feast

Q15. Redemption 
(a) forfeit
(b) atonement
(c) retribution
(d) penalty
S15. Ans.(b)
Sol. Redemption → atonement

 

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}

 

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top; solut
width: 46%;
}
}

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?