Synonym & Antonym Quiz

(1-10): Select the words or group of words that is most similar in meaning (synonym) to the word in capital letters.
1. GENIAL
(a) Generous
(b) Wonderful
(c) Liberal
(d) Friendly and cheerful

2. REVAMP

(a) Retreat
(b) Reconstruct
(c) Retrial
(d) Retrace

3. RESCIND
(a) Reunite
(b) Repeal
(c) Reserve
(d) Reproach

4. RESPLENDENT
(a) Wondetful
(b) Dazzling
(c) Beautiful
(d) Respectful

5. CORPULENT
(a) Fleshy
(b) Thin
(c) Stout
(d) Bony

6. ACRIMONY
(a) Disagreement
(b) Despondency
(c) Bitterness
(d) Difference

7. CANTANKEROUS
(a) Bad tempered
(b) Full of contempt
(c) Very sick
(d) Very envious

8. FELICITY
(a) Peace
(b) Comfort
(c) Faithfulness
(d) Great happiness

9. UNRUFFLED
(a) Simple
(b) Indifferent
(c) Sluggish
(d) Calm

10. FELINE
(a) Feminine
(b) Cat­like
(e) Ferocious
(d) Ugly·and clumsy

(11-20): Pick up the word or phrase from the choices which is close to opposite (antonym) to word asked.
11. MINOR
(a) heavy
(b) tall
(c) major
(d) big

12. NICE
(a) decent
(b) unpleasant
(c) sorry
(d) polite

13. SHALLOW
(a) high
(b) hidden
(c) hollow
(d) deep

14. CONFLICT
(a) confer
(b) collide
(c) converge
(d) contrast

15. CONTENT
(a) exhausted
(b) peaceful
(c) dissatisfied
(d) excited

16. FIERCE
(a) gentle
(b) violent
(c) inactive
(d) careful

17. ABOLISH
(a) revoke
(b) repair
(c) supress
(d) terminate

18. SOLID
(a) dirty
(b) dangerous
(c) strong
(d) soft

19. ARTIFICIAL
(a) dummy
(b) earthy
(c) spurious
(d) synthetic

20. ANXIETY
(a) calmness
(b) leisure
(c) scare
(d) apprehension


ANSWERS:
1. d
2. b
3. b
4. b
5. a
6. c
7. a
8. d
9. d
10. b
11. c
12. b
13. d
14. a
15. c
16. a
17. b
18. d
19. b

20. a

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

41 Comments

  1. Answers to above Questions –

    Attempted – 15/20

    1. Friendly and cheerful
    2. Reconstruct
    3. –
    4. Dazzling / extremely Beautiful
    5. –
    6. Bitterness
    7. Bad tempered
    8. –
    9. Calm
    10. –
    11. major
    12. unpleasant
    13. deep
    14. converge
    15. dissatisfied
    16. –
    17. repair
    18. soft
    19. earthy
    20. calmness
    Waiting for the answers –

  2. @Ayushi Mam – Please correct the 15th –

    Content means – peaceful and satisfied
    So Antonym will be dissatisfied
    Answer is – c).

  3. i think , whole ssc cgl tier 1 may be canceled just like ssc cgl 2013 b/c in allahabad cgl paper was also leaked and in varanasi beside my seat a candidate got without seal paper means no there was no seal in that Q paper u college head can easlly xerox that ppr and distribute them

  4. Okz.. No I didn't cleared it.. Let's hope for the best for another results and try to do better further for other exams.. 🙂
    U had given SO?

  5. Everything happens for some reasons. May be something better and good is written than SO for me.. IT me waise bi interest nhi hai 🙂
    So how's your preparations going on for SSC?

  6. It's ok don't be sad.
    Be happy and judge yourself for betterment so that can success comes automatically, you sont have to run behind it 🙂
    All the best for the exams further and upcoming results 🙂
    You had given for SO IT?

  7. Okz.. that's good.. from where you belong?
    And coming to delhi?
    Some reasons?
    Chalo have a great happy journey and tour of delhi.
    If you need any help, contact, il help.
    No more personal talks here.
    Take care. Have a great day:-)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD