Access to All SSC Exams Courses Grab Now
Home English SSC MTS English Miscellaneous Quiz : 12th July

SSC MTS English Miscellaneous Quiz : 12th July

SSC MTS Exam 2018-19 is to be conducted from 2nd August to 6th September 2019. Today, in this English quiz we are providing English Quiz with Solutions to make your practice effective for English Language Section for SSC MTS 2018-19 Exam. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for all the upcoming Exams.

Q1. Improve the bracketed part of the sentence
Grandfather always (finds faults) with the poor gardener.
(a) find fault
(b) find faults
(c) is finding faults
(d) no improvement

About Course:

Prepare for all SSC exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc from India’s Best Teaching Educators!

About SSC ka Maha Pack:
SSC ka Maha Pack is a full-fledged course which incorporates all the essentials like Live online classes, Test series, Video courses, eBooks & countless unprecedented features that will help you excel in all the upcoming Teaching exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc

Includes:
You get access to:

  • 200+ Hours of Live Classes
  • 300+ Recorded Videos
  • 500+ Total Tests
  • 100+ Ebooks 
  • Teacher's Class Notes/Slides.   


Course Language
Classes: Hindi and English (Bilingual)
Study Material: English and Hindi
Tests: English and Hindi

Validity: 1 Month

Offer available for ADDA247 APP. Download the APP Now.

SSC Test Pack Online Test Series
  1. 1400+ Tests
  2. Detailed Solutions and Analysis
  3. Content by Expert Faculties
Validity
  1. 14 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
699 49/month
BUY NOW
Show Answer

Ans. (d)
Sol. No improvement.

Q2. In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.
During a depression even the affluent middle class struggles to _______ out a living.
(a) make
(b) eke
(c) pull
(d) stretch

Show Answer

Ans. (b)
Sol. eke: manage to make a living with difficulty.

Q3. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.
To cause a process or action to begin
(a) to initiate
(b) to impel
(c) to imitate
(d) to conscript

Show Answer

Ans. (a)
Sol. initiate: to begin

Q4. Improve the bracketed part of the sentence.
(As) you find me absent, please leave the parcel with my colleague.
(a) Would
(b) Could
(c) Should
(d) no improvement

Show Answer

Ans. (c)
Sol. this sentence is conditional sentence and we also use “should” as a conditional. Thus, option (c) is correct.

Q5. Select the antonym of “To dawdle”
(a) to loiter
(b) to mosey
(c) to hasten
(d) to saunter

Show Answer

Ans. (c)
Sol. Dawdle means to waste time.
Hasten: be quick to do something.

Q6. In the following question, a sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one, which best express the same sentence in Indirect/Direct speech.
Dia said to Pari, “Do you like oranges?”
(a) Dia asked Pari that did she like oranges.
(b) Dia asked Pari if she likes oranges.
(c) Dia asked Pari that whether she liked oranges.
(d) Dia asked Pari if she liked oranges.

Show Answer

Ans. (d)

Q7. Rearrange the parts of the sentence in correct order
It is becoming
P – increasingly clear that anyone
Q – of freedom, justice and equality is seen as a threat
R – who dares to raise issues
(a) RPQ
(b) QRP
(c) PRQ
(d) QPR

Show Answer

Ans. (c)

Q8. Select the word with the correct spelling.
(a) wanquish
(b) banterred
(c) brouhaha
(d) wanderrer

Show Answer

Ans. (c)
Sol. Brouhaha is a noisy and overexcited reaction or response to something.

Q9. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
To jump ship
(a) Climbing the career ladder
(b) To jump to grab an opportunity
(c) To leave an organization
(d) To renounce great wealth

Show Answer

Ans. (c)
Sol. To jump ship: a sailor leave the ship on which one is serving without having obtained permission to do so.

Q10. Select the antonym of “fuddle”
(a) upset
(b) explicate
(c) nonplus
(d) rattle

Show Answer

Ans. (b)
Sol. fuddle: a state of confusion or intoxication.
Explicate: something which Is explicit or clear.

 

                     

You may also like to read:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD