SSC IMD Physics Quiz 2017_00.1
Latest SSC jobs   »   SSC IMD Physics Quiz 2017

SSC IMD Physics Quiz 2017

Dear Readers,

SSC IMD Physics Quiz 2017_40.1

In this exam, 100 questions will be asked from General Engineering (GE) section. We are providing quizzes on alternate basis- Electronics & Telecommunication Engineering / Physics / Computer Science and Information Technology (CS IT). It will help you to score good in GE section.The Examination will be held from 22nd to 25th November 2017 in a computer based pattern.

Q1. Optical fibres are based on the phenomenon of:
(a)Interference
(b)Dispersion
(c)Diffraction
(d)Total internal Reflection
Ans.(d)


Q2. Which among the following waves is used for communication by artificial satellites?
(a) Micro waves
(b) Radio waves
(c) A. M.
(d) Frequency of 1016 series
Ans.(a)


Q3.The rate of transfer of charges through a circuit is called?
(a)Potential Difference
(b)Energy
(c)Resistance
(d)Current
Ans.(d)


Q4.The power dissipated in a resistance is given by?
(a)I²R
(b)IV
(c)V²/R
(d)All of these
Ans.(d)


Q5.Ohm’s law obeyed in?
(a)a metallic conductor
(b)a semi conductor
(c)in all of the above
(d)an electron tube
Ans.(a)


Q6.When a p.d is applied across a conductor, the electrons experience a force in?
(a)the direction of the electric field.
(b)the direction perpendicular to the established electric field
(c)the direction opposite to the established electric field.
(d)None of above
Ans.(c)


Q7.All electrical appliances are connected in parallel to each other between the main line and the neutral wire to get?
(a)the same current
(b)different current and the same potential difference
(c)None of these
(d)the same potential difference
Ans.(b)


Q8.If the wire of uniform area of cross-section is cut into two equal parts, the resistivity of each parts will be?
(a)doubled
(b)Halved
(c)four times
(d)Remain the same
Ans.(d)


Q9.In a thermocouple?
(a)mechanical energy is converted into heat energy
(b)chemical energy is converted into electrical energy
(c)heat energy is converted into mechanical energy
(d)heat energy is converted into electrical energy.
Ans.(d)


Q10.Ohm is equivalent to?
(a)ampere / volt
(b)coulomb /volt
(c)volt/ampere
(d)volt /coulomb
Ans.(c)

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}

SSC IMD Physics Quiz 2017_50.1



CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?