SSC IMD Physics Quiz 2017_00.1
Latest SSC jobs   »   SSC IMD Physics Quiz 2017

SSC IMD Physics Quiz 2017

Dear Readers,

SSC IMD Physics Quiz 2017_40.1

In this exam, 100 questions will be asked from General Engineering (GE) section. We are providing quizzes on alternate basis- Electronics & Telecommunication Engineering / Physics / Computer Science and Information Technology (CS IT). It will help you to score good in GE section.The Examination will be held from 20th to 25th November 2017 in a computer based pattern.

Q1.The frequency range of audio signal is from
(a)20 Hz to 2000 Hz
(b)20 kHz to 20 MHz
(c)20 Hz to 20 kHz
(d)20 Hz to 20000 kHz
Ans.(c)


Q2.An electronic oscillator is a device which produces
(a)modulated carrier waves
(b)light waves
(c)signal waves
(d)carrier waves
Ans.(d)


Q3.The range of the projectile depends on the square of the initial velocity and?
(a)sine of twice the projection angle θ
(b)cosine of twice the project angle θ
(c)cot of twice the projection angle θ
(d)sine of thrice the projection angle θ
Ans.(a)


Q4. Which instrument is used to measure altitudes in aircraft’s ?
(a)Audiometer
(b)Ammeter
(c)Altimeter
(d)Anemometer
Ans.(c)


Q5. Which instrument is used to measure depth of ocean ?
(a)Galvanometer
(b)Fluxmeter
(c)Endoscope
(d)Fathometer
Ans.(d)


Q6.Convection is the process of heat transfer from one location to the next by :
(a)The movement of fluids
(b)The movement of kinetic energy
(c)The movement electromagnetic waves
(d)None of the above
Ans.(a)


Q7. Who developed the concept of inertia?
(a)Newton
(b)Galileo
(c)Johannes Kepler
(d)None of the above
Ans.(b)


Q8.The motion on a curved path, when one component of velocity is constant and the other is variable is called?
(a)Projectile motion
(b)circular motion
(c)vibratory motion
(d)spin motion
Ans.(a)


Q9.The angle between centripetal acceleration and tangential acceleration is?
(a)90°
(b)0°
(c)45°
(d)180°
Ans.(a)


Q10.Large angle produces?
(a)curve trajectory
(b)flat trajectory
(c)high trajectory
(d)straight trajectory
Ans.(c)

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}

SSC IMD Physics Quiz 2017_50.1



CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?