SSC IMD Electronics Quiz 2017

Dear Readers,

In this exam, 100 questions will be asked from General Engineering (GE) section. We are providing quizzes on alternate basis- Electronics & Telecommunication Engineering / Physics / Computer Science and Information Technology (CS IT). It will help you to score good in GE section.The Examination will be held from 25th to 30th November 2017 in a computer based pattern.


Q1. In an ideal diode there is no breakdown, no __________ current, and no forward __________ drop.
(a) reverse, voltage
(b) forward, current
(c) forward, voltage
(d) reverse, current
Ans.(a)

Q2. Silicon is not suitable for fabrication of light emitting diodes because it is
(a) an indirect band gap semiconductor
(b) direct band gap semiconductor
(c) wideband gap semiconductor
(d) narrowband gap semiconductor
Ans.(a)

Q3. MOSFET can be used as a
(a) current controlled capacitor
(b) voltage controlled capacitor
(c) current controlled inductor
(d) voltage controlled inductor
Ans.(b)

Q4. Power diodes are generally
(a) silicon diodes
(b) germanium diodes
(c) either of the above
(d) none of the above
Ans.(a)


Q5. The depletion layer width of Junction
(a) decreases with light doping
(b) is independent of applied voltage
(c) is increased under reverse bias
(d) increases with heavy doping
Ans.(c)


Q6. Forbidden energy gap in germanium at 0 K is about
(a) 10 eV
(b) 5 eV
(c) 2 eV
(d) 0.78 eV
Ans.(d)

Q7. Light dependent resistors are
(a) highly doped semiconductor
(b) intrinsic semiconductor
(c) lightly doped semiconductor
(d) either (a) or (c)
Ans.(c)

Q8. Fermi level is the amount of energy in which
(a) a hole can have at room temperature
(b) an electron can have at room temperature
(c) must be given to an electron move to conduction band
(d) none of the above
Ans.(c)

Q9. An ideal Op-amp is an ideal
(a) voltage controlled current source
(b) voltage controlled voltage source
(c) current controlled current source
(d) current controlled voltage source
Ans.(b)

Q10. Free electrons exist in
(a) first band
(b) second band
(c) third band
(d) conduction band
Ans.(d)

You may also like to read:



CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

.button {
padding: 5px 5px;
font-size: 16px;
font-family: Verdana;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 10px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD