Latest SSC jobs   »   SSC GD 2021 GK/GS Previous Year...   »   SSC GD 2021 GK/GS Previous Year...

SSC GD GK/GS Previous Year Questions

Staff Selection Commission has released the official notification on its website @ssc.nic.in for the recruitment of SSC GD Constable 2021. Staff Selection Commission released the notification on 17th July 2021. The Admit Card for the SSC GD Constable exam 2021 has been released on the official website. The online examination is scheduled from 16th November to 15th December 2021. 

As the SSC GD examination date is out, candidates who are preparing for the SSC GD 2021 must pull up their socks and get ready for the examination. We are here to help you score more and achieve your dreams. We are providing you the General Knowledge and General Science  Questions for the candidates preparing for SSC GD 2021 Exams. GK/GS is the most scoring and contains 25 questions for 50 marks. Candidates can refer to the following video for all the questions related to GK/GS.This questions are very much helpful for all the candidates who are appearing in the SSC GD 2021.

SSC GD Previous Year Questions : SSC GD 2021 GK/GS Previous Year Questions_50.1

These are the questions for your preparation:

  1. What is the principal function of the Finance Commission of India?

Ans: Revenue Distribution between states and center

2. Where is the headquarter of UNESCO?

Ans: Paris

3. Who built the Jagannath Temple?

Ans: Avanti Verman

4. Which is the longest river in India?

Ans: Ganga

5. What is red Planet?

Ans: Mars

6. Where is the headquarter of WHO?

Ans: Geneva

7. Which state of India is covered with maximum dense forests?

Ans: Madhya Pradesh

8. Where is Gateway of India?

Ans: Mumbai

9. By what name is the winter harvest season known in India?

Ans: Rabi

10. Which Indian Cricket Player has received the most wickets in Test cricket?

Ans: Anil Kumble

11. What is the river flowing through Tibet in India?

Ans: Bhramhaputra

12. What is the minimum age to become the Governor of a State?

Ans: 35 years

13. Where is Kullu Valley situated?

Ans: Himachal Pradesh

14. In which of the areas is the Machkund Power Project located?

Ans: Koraput

15. Which mountain ranges separate the southern and northern parts of India?

Ans: Satpuda

16. Which of the places is famous for Jain Caves?

Ans: Khandgiri

17. Who was the first woman President of Congress?

Ans: Annie Besant

18. The political and cultural centre of Pandya Rulers is?

Ans: Madhurai

19. Who was the first woman astronaut in the world?

Ans: Valentina Tereskova

20. The Sundarbans are mainly protected for which wildlife?

Ans: Tiger

You may also like to read this:

Download your free content now!

Congratulations!

SSC GD Previous Year Questions : SSC GD 2021 GK/GS Previous Year Questions_70.1

General Awareness & Science Capsule PDF

Download your free content now!

We have already received your details!

SSC GD Previous Year Questions : SSC GD 2021 GK/GS Previous Year Questions_80.1

Please click download to receive Adda247's premium content on your email ID

Incorrect details? Fill the form again here

General Awareness & Science Capsule PDF

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.