English Quiz (Active/Passive) SSC CGL and CPO 2016_00.1
Latest SSC jobs   »   English Quiz (Active/Passive) SSC CGL and...

English Quiz (Active/Passive) SSC CGL and CPO 2016

English Quiz (Active/Passive) SSC CGL and CPO 2016_40.1

Directions(Q1-10): The sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice and mark it in the answer sheet.


1. They first sun-dried the garbage for one to three days to bring down the moisture level.  
(a) The moisture level was brought down by sun-drying the garbage for one to three days.
(b) One to three days of sun-drying brought down the moisture level of the garbage.
(c) The moisture level of the garbage came down when it was sun-dried for one to three days.
(d) The garbage was first sundried for one to three days to bring down the moisture level.
Ans-  d ( use ‘the garbage’ as subject of the passive voice and use structure “auxiliary + past participle”)

2. Women like men to flatter them.
(a) Men are liked by women to flatter them.
(b) Women like to be flattered by men.
(c) Women like that men should flatter them.
(d) Women are liked to be flattered by men.
Ans- b ( use structure “auxiliary + past participle”. That is ‘to be +flattered’) 


3. What one must do, one must do properly?
(a) What must be done, must be done properly.
(b) It must be done properly what one must do.
(c) It must be done what one must do properly.
(d) One must do properly what has to be done.
Ans- a ( use structure “auxiliary + past participle”. that is ‘must be done’)


4. Look at the poll results do they inspire hope?
(a) Let the poll results be looked-is hope inspired by them?
(b) Let the poll results be looked at-has hope been inspired by them?
(c) Let the poll results be looked at-is-hope being inspired by them?
(d) Let the poll results be looked at-is-hope inspired by them?
Ans- d ( use structure ‘let +subject +auxiliary +past participle) 



5. It is your duty to make tea at eleven o’clock.
(a) You are asked to make tea at eleven o’clock.
(b) You are required to make tea at elven o’clock.
(c) You are supposed to make tea at elven o’clock.
(d) Tea is to be made by you at eleven o’clock.
Ans- c (option -c correctly change the given sentence into passive voice) 

6. He was congratulated by his teacher on his brilliant success in the recent examination. 
(a) His teacher congratulated him on his brilliant success in the recent examination.
(b) His teacher congratulated him for his success in the examination.
(c) His teacher congratulated him on his success.
(d) His teacher congratulated him.
Ans- a (Given sentence is in passive voice. use ‘his teacher’ as subject of the active voice, use objective pronoun ‘him’ )


7. People speak English all over the world.
(a) English is spoken all over the world.
(b) English was spoken all over the world.
(c) English was spoken by people.
(d) English is spoken by people.
Ans- a (use ‘English’ as subject in passive voice and use structure “auxiliary + past participle”) 

8. Who gave you permission to enter?
(a) By whom were you given permission to enter?
(b) By whom was you given permission to enter?
(c) By whom you were given permission to enter?
(d) By whom given you permission to enter?
Ans- a (use ‘by whom’ in passive voice. and use structure “auxiliary + past participle”)

9. The principal has granted him a scholarship.
(a) A scholarship has granted to him by the Principal.
(b) He has been granted a scholarship by the Principal.
(c) He has granted a scholarship by the Principal.
(d) A scholarship was granted to him by the Principal.
Ans- b (use ‘he’ as subject of the passive voice and use ‘The principal’ as object) 



10. Before festivals the shops are thronged with men, women and children making various purchases.
(a) During festivals people throng the shops.
(b) Men, women and children throng the shops before festivals making various purchases.
(c) Men, women and children make purchases during festivals.
(d) The shops are thronged by people making purchase.
Ans- b (Given sentence is in passive voice , option -b correctly expresses the idea in active voice) 

English Quiz (Active/Passive) SSC CGL and CPO 2016_50.1
English Quiz (Active/Passive) SSC CGL and CPO 2016_60.1
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?