SSC CHSL/MTS English Sentence Improvement Quiz: 19 June

SSC CHSL 2018-19 is to be conducted from 1 to 26 July 2019. Today, in this English quiz we are providing English Sentence Improvement Questions Quiz with Solutions to make your practice effective for English Language Section for SSC CHSL 2018-19 Exam. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for all the upcoming Exams.

Direction (1-10): Improve the bracketed part of the sentence.

Q1. She did not like to have coffee (nor I did).
(a) neither I liked it
(b) nor did I
(c) nor I like it
(d) No improvement

Show Answer

S1. Ans.(b)
Sol. “Nor did I” is the appropriate usage as inversion takes place after “nor”.

Q2. Taj Mahal is (a worth seeing monument) in Agra.
(a) a monument to see its worth
(b) a monument worth seeing
(c) one of worth seeing monuments
(d) No improvement

Show Answer

S2. Ans.(b)
Sol. ‘A monument worth seeing’ is the appropriate usage.

Q3. I had (not only helped her by) giving hints but also with providing him links.
(a) helped not only to her by.
(b) helped her not only by
(c) not only helped her
(d) No improvement

Show Answer

S3. Ans.(b)
Sol. ‘Not only…..but also’ is a conjunction pair which needs to be placed appropriately in the sentence. In the given sentence, the subsequent part ‘but also’ has been used just before the preposition ‘with’ and it should be applied also to the precedent part ‘not only’. Hence ‘not only’ will be used just before the preposition ‘by’.

Q4. We (has finished) our lunch half an hour ago.
(a) finished
(b) will have finished
(c) had finished
(d) No improvement

Show Answer

S4. Ans.(a)
Sol. ‘Ago’ is used with past indefinite tense thus ‘finished’ should be used instead of “had finished”.

Q5. A small makeshift stage (was construct) with a red curtain for a backdrop.
(a) are constructed
(b) was constructed
(c) were constructed
(d) No improvement

Show Answer

S5. Ans.(b)
Sol. “Was constructed” is the correct choice.

Q6. Take out your binoculars and (will see) the Andromeda galaxy.
(a) see
(b) saw
(c) seeing
(d) No improvement

Show Answer

S6. Ans.(a)
Sol. ‘See’ is the correct choice. The sentence is in the form of simple present tense.

Q7. I (am always wondered) what it would be like to be inside a chocolate factory.
(a) have always wonder
(b) have always wondering
(c) have always wondered
(d) No improvement

Show Answer

S7. Ans.(c)
Sol. Sentence should be in active voice and ‘I’ should take ‘have’ helping verb with it so that 3rd form of verb can be used accordingly.

Q8. They loaded their ships with spices and silks and (returns) with the summer monsoon.
(a) returned
(b) return
(c) returning
(d) No improvement

Show Answer

S8. Ans.(a)
Sol. ‘Returned’ is the correct choice as the sentence is in past thus “returned” should be used.

Q9. I had (a few) eggs in the fridge, so we need to go to the market to buy them.
(a) a little
(b) few
(c) little
(d) No improvement

Show Answer

S9. Ans.(b)
Sol. As the context in the statement is “person” is going to the market, so eggs are about to finish, thus “few” should be used which gives the negative meaning.

Q10. My brother is indifferent (about) whatever I say.
(a) in
(b) of
(c) to
(d) No improvement

Show Answer

S10. Ans.(c)
Sol. Indifferent takes preposition “to” with it.

 

Click here to get Free SSC CHSL Maha Mock

Get Free Study Material For SSC Exams 2018-19

You may also like to read:

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD