Access to All SSC Exams Courses Buy Now
Home English SSC CHSL English Miscellaneous Quiz : 11th July

SSC CHSL English Miscellaneous Quiz : 11th July

SSC CHSL 2018-19 is to be conducted from 1 to 26 July 2019. Today, in this English quiz we are providing English Quiz with Solutions to make your practice effective for English Language Section for SSC CHSL 2018-19 Exam. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for all the upcoming Exams.

Directions (1): In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

Q1. I ________ my black leather shoes till they shine.

(a) scrub
(b) rub
(c) brush
(d) polish

About Course:

About SSC Maha Pack

If you are preparing for more than 1 SSC exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for all SSC exams on Adda247.

SSC Exams Covered in this Pack

SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, Stenographer, MTS, Selection Post and GD Constable, etc.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more…

 

SSC Maha Pack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
SSC Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 14 Months
  2. 8 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
7999 571/month
BUY NOW
Show Answer

Ans. (d)

Q2. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
You can say that again
(a) To challenge someone
(b) To express agreement
(c) To politely ask someone to repeat
(d) A favourite story

Show Answer

Ans. (b)
Sol. You can say that again means to express strong agreement with what someone has just said.

Q3. Select the antonym of astringe
(a) liberate
(b) constringe
(c) circumscribe
(d) tauten

Show Answer

Ans. (a)
Sol. Astringe means to contract or become contracted and liberate means set (someone) free from imprisonment, slavery, or oppression.

Q4. Rearrange the parts of the sentence in correct order.
The idea was
P-to spend as little money
Q-while avoiding loss of lives
R-as possible
(a) RPQ
(b) QPR
(c) QRP
(d) PRQ

Show Answer

Ans. (d)

Q5. Select the antonym of abdicate
(a) forgo
(b) usurp
(c) waive
(d) cede

Show Answer

Ans. (b)
Sol. abdicate means fail to fulfill or undertake (a responsibility or duty) and usurp means take (a position of power or importance) illegally or by force.

Directions (6-10): In the following passage, some of the words have been left out. Read the passage carefully and select the correct answer for the given blank out of the four alternatives.

We now have a peculiar combination _______________ the economic policy of India: a declared attempt at fiscal consolidation, combined with a _________________ to do what it takes to raise tax revenues. This unfortunate ________________ has meant a squeeze _____________ Central government expenditures, and particularly those relating to social spending that directly ____________ most people in the country.

Q6. We now have a peculiar combination _______________ the economic policy of India
(a) into
(b) in
(c) of
(d) about

Show Answer

Ans. (b)

Q7. combined with a _________________ to do what it takes to raise tax revenues.
(a) doubt
(b) objection
(c) questioning
(d) reluctance

Show Answer

Ans. (d)

Q8. This unfortunate ________________ has meant a squeeze
(a) juxtaposition
(b) nearness
(c) contact
(d) proximity

Show Answer

Ans. (a)

Q9. _____________ Central government expenditures
(a) onto
(b) on
(c) upon
(d) for

Show Answer

Ans. (b)

Q10. social spending that directly ____________ most people in the country.
(a) effects
(b) affected
(c) affects
(d) affect

Show Answer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD