SSC CGL Tier 2 English Spelling Correction Quiz: 24 June

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

Direction (1-10): In the following questions, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.

Q1.
(a) Pagent
(b) Paranoid
(c) Pillory
(d) Pipette

Show Answer

S1. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Pageant.

Q2.
(a) Amorphous
(b) Artilery
(c) Attrition
(d) Accessory

Show Answer

S2. Ans.(b)
Sol. Correct spelling is Artillery.

Q3.
(a) Resscision
(b) Fluorescent
(c) Impostor
(d) Bivouac

Show Answer

S3. Ans.(a)
Sol. Correct Spelling is Rescission.

Q4.
(a) Confedration
(b) Camaraderie
(c) Cataclysm
(d) Carboniferous

Show Answer

S4. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Confederation.

Q5.
(a) Magistrial
(b) Mausoleum
(c) Miserable
(d) Meticulous

Show Answer

S5. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Magisterial.

Q6.
(a) Supress
(b) Surfeit
(c) Swallow
(d) Symptom

Show Answer

S6. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Suppress.

Q7.
(a) Trustee
(b) Trienial
(c) Trolley
(d) Torrent

Show Answer

S7. Ans.(b)
Sol. Correct spelling is Triennial.

Q8.
(a) Archeiology
(b) Adolescence
(c) Affidavit
(d) Achievement

Show Answer

S8. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Archaeology.

Q9.
(a) Barbiturate
(b) Genelogy
(c) Vacuum
(d) Decathlon

Show Answer

S9. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Genealogy.

Q10.
(a) Hybridize
(b) Hosery
(c) Hierarchy
(d) Hurriedly

Show Answer

S10. Ans.(b)
Sol. Correct spelling is Hosiery.

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD