Access to All SSC Exams Courses Buy Now
Home English SSC CGL Tier 2 English Sentence Completion Quiz: 19 June

SSC CGL Tier 2 English Sentence Completion Quiz: 19 June

| Updated On February 19th, 2020 at 03:10 pm

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

Direction (1-10): In the following questions, sentences are given with blanks to be filed in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four as your answer.

About Course:

The Big Freedom Sale!
Use Code: BHARAT to get FLAT 25% Off + 5% Extra on App using coins*

2000 Students are visiting this Product daily! Hurry now! Seats are Filling fast

 

About SSC Maha Pack
If you are preparing for more than 1 SSC exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for all SSC exams on Adda247.SSC Exams Covered in this Pack

 

SSC Maha Pack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
SSC Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
2199 183/month
BUY NOW

Q1. Many times newspapers ____________ the news to make it sensational.
(a) disturb
(b) distort
(c) disfigure
(d) divulge

Show Answer

S1. Ans.(b)
Sol. Distort: give a misleading or false account or impression of.
Divulge: make known (private or sensitive information).

Q2. His speech was disappointing, it ____________ all the major issues.
(a) revealed
(b) skirted
(c) analyzed
(d) encompassed

Show Answer

S2. Ans.(b)
Sol. Skirt: attempt to ignore; avoid dealing with.
Encompass: surround and have or hold within.

Q3. The little girl ____________ for the light switch in the dark.
(a) groped
(b) grappled
(c) gripped
(d) grovelled

Show Answer

S3. Ans.(a)
Sol. Grope: search blindly or uncertainly by feeling with the hands.
Grovel: lie or crawl abjectly on the ground with one’s face downwards.

Q4. When Amar returned he gave his friends a short ____________ of his holiday.
(a) story
(b) account
(c) tale
(d) history

Show Answer

S4. Ans.(b)
Sol. Account: a report or description of an event or experience.

Q5. The degrees were awarded in the annual ____________.
(a) contraction
(b) convention
(c) convolution
(d) convocation

Show Answer

S5. Ans.(d)
Sol. Convocation: a large formal assembly of people,in particular.
Convolution: a thing that is complex and difficult to follow.

Q6. Success comes to those who are vigilant not to permit ____________ from the chosen path.
(a) dissociation
(b) deviation
(c) obstruction
(d) distraction

Show Answer

S6. Ans.(b)
Sol. Deviation: the action of departing from an established course or accepted standard.
Dissociation: the action of disconnecting or separating or the state of being disconnected.

Q7. His actions had ____________ pain and suffering on thousands of people.
(a) deplored
(b) eliminated
(c) inflicted
(d) imposed

Show Answer

S7. Ans.(c)
Sol. Inflict: cause (something unpleasant or painful) to be suffered by someone or something.
Impose: force (an unwelcome decision or ruling) on someone.

Q8. The petition before the court prayed for ____________ the appointment orders issued by the management.
(a) removing
(b) granting
(c) posting
(d) quashing

Show Answer

S8. Ans.(d)
Sol. Quash: reject as invalid, especially by legal procedure

Q9. The foundation of all civilizations and societies is the ability of humans to ____________ with each other.
(a) bear
(b) dispense
(c) collaborate
(d) exchange

Show Answer

S9. Ans.(c)
Sol. Collaborate: work jointly.

Q10. The most obvious reason for his lack of popularity was his ____________ to find fault with others.
(a) propensity
(b) reluctance
(c) notoriety
(d) premonition

Show Answer

S10. Ans.(a)
Sol. Propensity: an inclination or natural tendency to behave in a particular way.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD