SSC CGL Tier 2 English One Word Substitution Quiz: 10 July_00.1
Latest SSC jobs   »   SSC CGL Tier 2 English One...

SSC CGL Tier 2 English One Word Substitution Quiz: 10 July

SSC CGL Tier 2 English One Word Substitution Quiz: 10 July_50.1

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

Direction: (1-10) Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences.

Q1. To lift or haul something heavy with great effort
(a) heave
(b) shrimp
(c) wimp
(d) runt

Show AnswerS1. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct substitution.

Q2. A political leader who seeks support by appealing to popular desires and prejudices rather than by using rational argument
(a) rebel
(b) radical
(c) demagogue
(d) anarchistic

Show Answer

S2. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct substitution.

Q3. The action of repeating something aloud from memory
(a) paraphrase
(b) rendition
(c) erudition
(d) recitation

Show Answer

S3. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct substitution.

Q4. A trace or remnant of something that is disappearing or no longer exists
(a) memento
(b) variable
(c) glimmer
(d) vestige

Show Answer

S4. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct substitution.

Q5. To disorder or disarrange (someone’s hair), typically by running one’s hands through it
(a) to tangle
(b) to crumple
(c) to ruffle
(d) to crease

Show Answer

S5. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct substitution.

Q6. Courteousness and refinement of manner
(a) plaudit
(b) adulation
(c) urbanity
(d) profanity

Show Answer

S6. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct substitution.

Q7. Involving immoral or dishonorable actions and motives
(a) redoubt
(b) scrupulous
(c) immaculate
(d) sordid

Show Answer

S7. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct substitution.

Q8. The process by which air is circulated through, mixed with or dissolved in a liquid or substance
(a) aeration
(b) miasma
(c) effluvium
(d) volatile

Show Answer

S8. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct substitution.

Q9. To be deprived of a close relation or friend through their death
(a) to divest
(b) to bereave
(c) to oust
(d) to dispossess

Show AnswerS9. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct substitution.

Q10. A region of injured tissue or skin in which blood capillaries have been ruptured; a bruise
(a) cyst
(b) knurl
(c) contusion
(d) tumor

Show Answer

S10. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct substitution.

Sharing is caring!

June Current Affairs PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?