Access to All SSC Exams Courses Grab Now
Home English SSC CGL Tier 2 English Miscellaneous Quiz: 30 July

SSC CGL Tier 2 English Miscellaneous Quiz: 30 July

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

Direction (1-4): In the following questions, some of the sentences have error and some have none. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the correct answer. If there is no error. The answer is (d).

Q1. The authorities have drawn an (A)/ action plan that focuses on rescue (B)/ and relief with minimum response time.(C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

S1. Ans.(c)
Sol. Add article ‘a’ before ‘minimum response time’.

Q2. When we entered into the (A)/church everybody (B)/ stopped talking. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

S2. Ans.(a)
Sol. Remove ‘into’ after ‘enter’.
Enter into an argument, a discussion etc.
Enter a place (no preposition).

Q3. The train arrived (A)/ in Shibuya station (B)/ fifty seconds late. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

S3. Ans.(b)
Sol. Replace ‘in’ with ‘at’.
‘Arrive at’ a specific place: school, a restaurant, the airport, etc.
And ‘arrive in’ a city or a country.

Q4. In 1986, the organization entered into (A)/ an agreement with a private firm (B)/to operate the security system.(C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

S4. Ans.(d)
Sol. No Error
Enter into: to agree to be part of an official agreement or contract.

Direction (5-6): In the following questions, sentences are given with blanks to be filed in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four as your answer.

Q5. People who __________ have a fast walking pace are more likely to live longer than their slow-walking peers, a study claims.

(a) strangely
(b) habitually
(c) rarely
(d) dreary

S5. Ans.(b)
Sol. Habitually: by way of habit; customarily/ used or repeated.
Dreary: depressingly dull and bleak or repetitive.
Hence option B is the correct choice.

Q6. Inspite of being ________ by the critics, it has appealed to all kinds of audiences.
(a) sanctioned
(b) approved
(c) panned
(d) flagged

S6. Ans.(c)
Sol. Sanction: to give effective or authoritative approval or consent to.
Pan: criticize severely.
Hence option C is the correct choice.

Direction (7-8): Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

Q7. BUFF
(a) Injure
(b) Burnish
(c) Incite
(d) Insult

S7. Ans.(b)
Sol. Buff: polish (something)
Burnish: polish (something, especially metal) by rubbing.
Hence Buff and Burnish are synonyms to each other.

Q8. SPAWN
(a) Destroy
(b) Generate
(c) Calm
(d) Raze

S8. Ans.(b)
Sol. Spawn: to cause something new, or many new things, to grow or start suddenly.
Hence Spawn and Generate are synonyms to each other.

Direction (9-10): Four alternatives are given for the Idioms/Phrase printed in bold. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

Q9. The bee’s knees
(a) To be annoying
(b) To be excellent
(c) To be a criminal
(d) To be a destitute

S9. Ans.(b)
Sol. The Bee’s knees: To be exceptionally great, excellent, or high-quality.

Q10. Sitting duck
(a) Vulnerable to an easy attack
(b) To own a major share in a business partnership
(c) Completely alone
(d) A person having excessive emotional attachment to something

S10. Ans.(a)
Sol. Sitting duck: Something that is unprotected and vulnerable to an easy attack.

 

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD