Access to All SSC Exams Courses Buy Now
Home English SSC CGL Tier 2 English Miscellaneous Quiz: 16 August

SSC CGL Tier 2 English Miscellaneous Quiz: 16 August

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at best price today

2000 Students are visiting this Product daily! Hurry now! Seats are Filling fast

 

About SSC Maha Pack
If you are preparing for more than 1 SSC exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for all SSC exams on Adda247.SSC Exams Covered in this Pack

 

SSC Maha Pack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium

 

Validity: 1 Month

SSC Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 27 Months
  3. 9 Months
  4. 3 Months
  5. 1 Month
3999 266/month
BUY NOW

Direction (1-4): In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter. If there is no error, indicate corresponding to the last option.

Q1. The United States will be (A)/ hot-red favorites to successfully defend (B)/ their gold medal in Athens. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

S1. Ans.(b)
Sol. Replace ‘hot-red’ with ‘red-hot’.
Red-hot (adjective): (of a favorite in a race or other contest) most strongly expected to win; very successful or popular.

Q2. I regard him an astute businessman (A)/ who is very conscious of (B)/ the value of capital. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

S2. Ans.(a)
Sol. Add adverb ‘as’ before ‘an astute businessman’.
To introduce predicative of verb, Regard, Describe, Define etc. take adverb ‘as’ after them.

Q3. The problem is nothing else than a repeated attempt (A)/ to give a satisfactory answer to the question (B)/ of how prices are related to labor values. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

S3. Ans.(a)
Sol. Replace ‘nothing else than’ with ‘nothing else but’. As ‘else’ is followed by ‘but’.

Q4. Too many customers are alienated by (A)/ our miser attitude to compensation (B)/ for the mistakes that we made. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

S4. Ans.(b)
Sol. Replace noun ‘miser’ with adjective ‘miserly’. As noun ‘attitude’ will be qualified by an ‘adjective’ not by an another noun.
Miserly (adjective): of or characteristic of a miser.

Direction (5-6): In the following questions, sentences are given with blanks to be filed in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four as your answer.

Q5. She has always ___________denied the accusations against her.
(a) stimulatingly
(b) stridently
(c) slovenly
(d) sanguinely

S5. Ans.(b)
Sol. Stridently: in an extremely forceful way.
Slovenly: (especially of a person or their appearance) untidy and dirty.
Sanguinely: cheerfully confident; optimistic.

Q6. The _________ of embedded products is expected to commence before the end of the current financial year.
(a) buoyancy
(b) shortfall
(c) misgiving
(d) rollout

S6. Ans.(d)
Sol. Misgiving: a feeling of doubt or apprehension about the outcome or consequences of something.
Rollout: the act of making something, especially a product or service, available for the first time.

Direction: (7-8) Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences.

Q7. A symbol that serves as an emblem of a group of people
(a) obelisk
(b) minaret
(c) mast
(d) totem
S7. Ans.(d)
Sol. Obelisk: a tapering stone pillar, typically having a square or rectangular cross section, set up as a monument or landmark.
Mast: a tall upright post, spar, or other structure on a ship or boat, in sailing vessels generally carrying a sail or sails.
Totem: a natural object or animal that is believed by a particular society to have spiritual significance and that is adopted by it as an emblem.

Q8. The way in which a substance holds together; thickness or viscosity
(a) corpulence
(b) consistency
(c) exigency
(d) exultancy
S8. Ans.(b)
Sol. Corpulence: something more than average fatness.
Exigency: an urgent need or demand.
Exultancy: triumphantly happy.

Direction (9-10): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q9. Cut a rug
(a) To lose one’s temper
(b) To dance
(c) To argue to hide one’s wrong deeds
(d) To face a loss

S9. Ans.(b)

Q10. Tip off
(a) To take a bribe
(b) Supply with secret or private information.
(c) To be threatened
(d) Boosting the claims of

S10. Ans.(b)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD