SSC CGL Tier 2 English Idioms and Phrases Quiz: 31 July_00.1
Latest SSC jobs   »   SSC CGL Tier 2 English Idioms...

SSC CGL Tier 2 English Idioms and Phrases Quiz: 31 July

SSC CGL Tier 2 English Idioms and Phrases Quiz: 31 July_50.1

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

Direction (1-10): Four alternatives are given for the Idioms/Phrase printed in bold. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

Q1. In high dudgeon
(a) Very ugly
(b) High pride
(c) Resentfully
(d) Enthusiastically

S1. Ans.(c)
Sol. In high dudgeon: feeling or exhibiting great resentment; taking great offense at something.

Q2. Go to seed
(a) Become inspirational for a group of people
(b) Become untidy due to a lack of care
(c) Go to an unknown place to find peace
(d) Get attention

S2. Ans.(b)
Sol. Go to seed: to look shabby, unhealthy, or unattractive due to a lack of care or attention.

Q3. Come unglued
(a) To achieve something easily
(b) To visit a place again and again
(c) To live happily
(d) To lose one’s composure

S3. Ans.(d)
Sol. Come unglued: to become extremely upset or emotional.

Q4. Walk on air
(a) Feel elated
(b) Feel dejected
(c) To treat someone badly
(d) To expect something from someone

S4. Ans.(a)
Sol. Walk on air: to be in a state of extreme happiness.

Q5. Pull for
(a) To discourage
(b) To encourage
(c) Slumber
(d) To be embarrassed

S5. Ans.(b)
Sol. Pull for: to give encouragement and support to someone or something; root for someone or something.

Q6. Carry the ball
(a) Create a disturbance
(b) Keep patience
(c) Take charge
(d) Carry a fight

S6. Ans.(c)
Sol. Carry the ball: take responsibility for getting something done.

Q7. Dress the part
(a) To look shabby
(b) To look suitable
(c) To do a sin
(d) To suffer from illness

S7. Ans.(b)
Sol. Dress the part: to look suitable or behave in a suitable way for a particular situation.

Q8. Like a dog with two tails
(a) To work on two opportunities simultaneously
(b) To get extremely confused
(c) To not let enjoy others
(d) To be very happy

S8. Ans.(d)
Sol. Like a dog with two tails: to be very happy and excited.

Q9. With might and main
(a) Full force
(b) Complete trust
(c) Exceptional skill
(d) Full unity

S9. Ans.(a)
Sol. With might and main: with as much effort or strength as one can muster.

Q10. Nail one’s colors to the mast
(a) Put up a colorful mast
(b) To refuse to cease or surrender
(c) Took over the ship
(d) To decide to abandon the ship

S10. Ans.(b)
Sol. Nail one’s colours to the mast: to show one’s intention to hold on to those beliefs until the end.

 

Sharing is caring!

June Current Affairs PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?