Access to All SSC Exams Courses Buy Now
Home English SSC CGL Tier 2 English Idioms and Phrases Quiz: 31 July

SSC CGL Tier 2 English Idioms and Phrases Quiz: 31 July

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

About Course:

About SSC Maha Pack

If you are preparing for more than 1 SSC exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for all SSC exams on Adda247.

SSC Exams Covered in this Pack

SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, Stenographer, MTS, Selection Post and GD Constable, etc.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more…

 

SSC Maha Pack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
SSC Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 14 Months
  2. 8 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
7999 571/month
BUY NOW

Direction (1-10): Four alternatives are given for the Idioms/Phrase printed in bold. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

Q1. In high dudgeon
(a) Very ugly
(b) High pride
(c) Resentfully
(d) Enthusiastically

S1. Ans.(c)
Sol. In high dudgeon: feeling or exhibiting great resentment; taking great offense at something.

Q2. Go to seed
(a) Become inspirational for a group of people
(b) Become untidy due to a lack of care
(c) Go to an unknown place to find peace
(d) Get attention

S2. Ans.(b)
Sol. Go to seed: to look shabby, unhealthy, or unattractive due to a lack of care or attention.

Q3. Come unglued
(a) To achieve something easily
(b) To visit a place again and again
(c) To live happily
(d) To lose one’s composure

S3. Ans.(d)
Sol. Come unglued: to become extremely upset or emotional.

Q4. Walk on air
(a) Feel elated
(b) Feel dejected
(c) To treat someone badly
(d) To expect something from someone

S4. Ans.(a)
Sol. Walk on air: to be in a state of extreme happiness.

Q5. Pull for
(a) To discourage
(b) To encourage
(c) Slumber
(d) To be embarrassed

S5. Ans.(b)
Sol. Pull for: to give encouragement and support to someone or something; root for someone or something.

Q6. Carry the ball
(a) Create a disturbance
(b) Keep patience
(c) Take charge
(d) Carry a fight

S6. Ans.(c)
Sol. Carry the ball: take responsibility for getting something done.

Q7. Dress the part
(a) To look shabby
(b) To look suitable
(c) To do a sin
(d) To suffer from illness

S7. Ans.(b)
Sol. Dress the part: to look suitable or behave in a suitable way for a particular situation.

Q8. Like a dog with two tails
(a) To work on two opportunities simultaneously
(b) To get extremely confused
(c) To not let enjoy others
(d) To be very happy

S8. Ans.(d)
Sol. Like a dog with two tails: to be very happy and excited.

Q9. With might and main
(a) Full force
(b) Complete trust
(c) Exceptional skill
(d) Full unity

S9. Ans.(a)
Sol. With might and main: with as much effort or strength as one can muster.

Q10. Nail one’s colors to the mast
(a) Put up a colorful mast
(b) To refuse to cease or surrender
(c) Took over the ship
(d) To decide to abandon the ship

S10. Ans.(b)
Sol. Nail one’s colours to the mast: to show one’s intention to hold on to those beliefs until the end.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD