SSC CGL Tier 2 English Idioms and Phrases Quiz: 18 June

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

Direction (1-10): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q1. To go ballistic
(a) to become irrationally enraged
(b) to have existed for a long time
(c) to lead to think a certain way
(d) to stop doing or saying something

Show Answer

S1. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q2. To get the runaround
(a) to stop annoying or bothering someone
(b) to get started
(c) to be given misleading or evasive information
(d) to drink alcohol and begin to feel intoxicated

Show Answer

S2. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct meaning.

Q3. Dawn on
(a) to perfect an activity
(b) to realize something
(c) to do someone a favor without having been asked
(d) to completely change your mind or opinion

Show Answer

S3. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

Q4. Days are numbered
(a) repayment or retaliation
(b) to be about to die
(c) to be about to born
(d) to be recovered

Show Answer

S4. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

Q5. Duck out
(a) to quickly enter a location
(b) easy thing to do
(c) to leave in a hurry or secretly
(d) to announce or reveal something

Show Answer

S5. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct meaning.

Q6. Talk turkey
(a) to discuss something honestly and directly
(b) to say something erroneous, foolish, or impudent
(c) something very difficult to do
(d) to help someone to think about a situation

Show Answer

S6. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q7. Shoot the breeze
(a) to subject to drastic rearrangement or reorganization
(b) to do or say something stupid that causes problems
(c) to end a relationship or agreement suddenly or completely
(d) to chat casually without purpose

Show Answer

S7. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q8. Pony up
(a) to produce something quickly and with apparent ease
(b) to pay money that is owed or due
(c) to spend less money than you once did
(d) to act aggressively and ruthlessly

Show Answer

S8. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

Q9. Plug away
(a) to work in a determined manner to finish something
(b) to make arguments against or objections to a proposition
(c) to learn a piece of music simply by listening to it
(d) to invest some amount of money into something

Show Answer

S9. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q10. Red herring
(a) something difficult or undesirable which is hidden becomes known and needs to be managed
(b) to be in good health again after a period of illness or injury
(c) something used to divert someone’s attention from the real or important issue
(d) to deliberately make a painful or difficult experience worse

Show Answer

S10. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct meaning.