SSC CGL Tier 2 English Idioms and Phrases: 18th July_00.1
Latest SSC jobs   »   SSC CGL Tier 2 English Idioms...

SSC CGL Tier 2 English Idioms and Phrases: 18th July

SSC CGL Tier 2 English Idioms and Phrases: 18th July_50.1

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

Direction (1-10): In the following questions, out of the four alternatives select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

Q1. To string someone along
(a) to immediately like or be attracted to
(b) to fool or deceive someone
(c) to be prominent or easily seen
(d) to serve someone in the best possible way

Show Answer
S1. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

Q2. Be out of your element
(a) be out of your home late in the night
(b) to focus on elementary things
(c) be happy and enthusiastic to attend a party
(d) to feel unhappy and uncomfortable in a situation

Show Answer

S2. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q3. One too many
(a) as completely as possible
(b) to allow inactive problems to remain inactive so as not to create more problems
(c) one drink of liquor too many, implying drunkenness
(d) having too many interests simultaneously that one ends up attaining none

Show Answer

S3. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct meaning.

Q4. Off the beaten track
(a) not working correctly
(b) to announce your intention of entering a competition or election
(c) little-known or in a remote or lesser-known area
(d) to do things which are not expected from one

Show Answer

S4. Ans.(c)
Sol. Option C is the correct meaning.

Q5. Down pat
(a) to give a bad performance
(b) to perfect an activity
(c) to be sluggish
(d) to encounter failure repeatedly

Show Answer

S5. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

Q6. Worm your way in
(a) to get oneself into a place or a situation, with trickery
(b) to become extremely angry often shouting a lot
(c) to escape from a difficult, dangerous or unpleasant situation
(d) to put difficulties in one’s own path unintentionally

Show Answer

S6. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q7. Get cracking
(a) to be indecisive and confused thoroughly
(b) to make a slow start to achieve something
(c) to be clumsy and act foolishly
(d) act quickly and decisively

Show Answer

S7. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Q8. Stack the deck
(a) to arrange things against someone or something
(b) a statistic that rises very quickly to an unpredicted incredibly high value
(c) to incite someone or something to do something
(d) to accumulate things which you have interests in

Show Answer

S8. Ans.(a)
Sol. Option A is the correct meaning.

Q9. A long shot
(a) to have to look twice to make sure that you really noticed correctly
(b) something that has a very small chance of succeeding
(c) to attain success immediately which you don’t expect for
(d) to be too slow to finish an activity

Show Answer

S9. Ans.(b)
Sol. Option B is the correct meaning.

Q10. By the book
(a) by deceptive means
(b) to reach a conclusion after a complete investigation
(c) to have a passion for literature
(d) strictly according to the rules
Show Answer

S10. Ans.(d)
Sol. Option D is the correct meaning.

Sharing is caring!

June Current Affairs PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?