SSC CGL Tier 2 English Error Detection Quiz: 29 July_00.1
Latest SSC jobs   »   SSC CGL Tier 2 English Error...

SSC CGL Tier 2 English Error Detection Quiz: 29 July

SSC CGL Tier 2 English Error Detection Quiz: 29 July_50.1

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

Direction (1-10): In the following questions, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select ‘No Error’.

Q1. Speaking hastily makes us judgmental; that’s where we begin (A)/ making boundaries and go back with a very (B)/ boxed idea of the place and people one visit. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer
S1. Ans.(c)
Sol. Replace ‘visit’ with ‘visits’. ‘One’ being a ‘singular subject’ takes ‘singular verb’ with it.

Q2. For kindergarten children, /(A) drawing by crayons is always (B)/ even more preferable to sketch pens. (C)/ No error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer

S2. Ans.(c)
Sol. The usage of ‘even more’ is superfluous in the sentence.

Q3. He was surprised as (A)/ well as pleased with (B)/ her performance.(C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer

S3. Ans.(a)
Sol. Add ‘at’ after ‘surprised’. If two verbs take different prepositions, then both prepositions should be mentioned specifically after each verb being connected with a conjunction.
Moreover ‘Surprise with’ is used when you want to convey how one surprises the other and ‘Surprise at’ is used generally to indicate the cause of surprise. Hence ‘at’ is the correct preposition to use with ‘surprise’ in the given context.

Q4. If you don’t get some sleep (A)/ when you go to home, you won’t be (B)/ able to relieve me tonight.(C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer

S4. Ans.(b)
Sol. Remove preposition ‘to’ before noun ‘home’. ‘Home’ doesn’t take any ‘preposition’ before it if the verbs qualifying it are ‘go’, ‘get’, ‘reach’, ‘arrive’ and ‘bring’.

Q5. Eyewitnesses said that the military police (A)/ still exchanged fires with the (B)/ attackers on last night. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer

S5. Ans.(c)
Sol. Remove ‘on’ before ‘last night’. As ‘tonight, tomorrow morning, yesterday, the last day, the next day’ don’t take prepositions before them.

Q6. She did die without (A)/ specifying her heirs of (B)/ those seven trusts. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer

S6. Ans.(b)
Sol. Heir ‘to’ some property and Heir ‘of’ somebody. This is the correct prepositional usage regarding ‘heir’ to be followed in the given context.

Q7. Since the Smiths are (A)/ very religious, they always try to (B)/conform with the practices of their faith. (C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer

S7. Ans.(c)
Sol. Replace ‘with’ by ‘to’.
Conform ‘to’ a norm while Conform ‘with’ one’s opinion.
This is the correct prepositional usage regarding ‘conform’ to be followed in the given context.

Q8. We want to open doors (A)/ for people with disabilities to (B)/ travel the way they wanted.(C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer

S8. Ans.(c)
Sol. Replace ‘wanted’ with ‘want’.
The sentence is in Present Indefinite Tense which takes ‘base form’ of the verb.

Q9. Also, as an artist the more you contemplate in nature, (A)/ the more you understand that there is another (B)/ universe where we are superfluous.(C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer

S9. Ans.(d)
Sol. No Error

Q10. As I was a practising artist, I could come to the city (A)/ and show my work at Kumar Gallery (B)/ with other major artiste.(C)/ No Error (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D

Show Answer

S10. Ans.(c)
Sol. Replace ‘artiste’ with ‘artists’.
Artist: a person whose creative work shows sensitivity and imagination.
Artiste: a public performer (a dancer or singer). Hence fitting in the context, ‘artists’ is the correct usage.

 

Sharing is caring!

June Current Affairs PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?