Access to All SSC Exams Courses Buy Now
Home English SSC CGL Tier 2 English Comprehensive Quiz: 20 August

SSC CGL Tier 2 English Comprehensive Quiz: 20 August

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

About Course:

About SSC Maha Pack

If you are preparing for more than 1 SSC exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for all SSC exams on Adda247.

SSC Exams Covered in this Pack

SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, Stenographer, MTS, Selection Post and GD Constable, etc.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more…

 

SSC Maha Pack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
SSC Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 14 Months
  2. 8 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
7999 571/month
BUY NOW

Direction (1-5): In the following questions, a sentence has been given with a blank to be filled from the given options. Choose the one word or phrase that best completes the sentence.

Q1. In an effort to bring the problem under control, the Indian Government has recently _______________ for prevention of pollution of the Ganges.
(a) disciplining a way out
(b) deferred an act
(c) dominate the action
(d) drawn up an action plan

S1. Ans.(d)
Sol. ‘Drawn up an action plan’ fits in the context.

Q2. _______________ can arise out of Off-market Trades or Market Trades.
(a) Registrations
(b) Alterations
(c) Trepidation
(d) Transfers

S2. Ans.(d)
Sol. Option D makes the sentence meaningful.

Q3. By 2009, less than half of the passenger car production by the largest six Japanese producers _______________ in Japan.
(a) was undertaken
(b) had been operated
(c) were pursued
(d) was extracted

S3. Ans.(a)
Sol. ‘was undertaken; singular verb will be used for the word ‘production’.

Q4. There are always problems to overcome at the __________ of a new policy, but those should be dealt with in a few months.
(a) inception
(b) exhume
(c) eschew
(d) escapade

S4. Ans.(a)
Sol. Inception: the establishment or starting point of an institution or activity.

Q5. Through his __________, he deceived us all.
(a) simmer
(b) selvage
(c) canard
(d) laggard

S5. Ans.(c)
Sol. Canard: a false report or piece of information that is intended to deceive people.

Direction (6-7): In the following questions, four alternatives are given for the bold or given idiom/phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the bold or given idiom/phrase.

Q6. His parents cut him off without a shilling.
(a) disinherited him
(b) snubbed him
(c) gave him only a shilling
(d) sent him away with a shilling

S6. Ans.(a)

Q7. The carefully worked-out plan fell through because of an unexpected event.
(a) came out successfully
(b) had a sporadic victory
(c) worked thoroughly
(d) failed

S7. Ans.(d)

Directions (8-10): In the following questions, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Find the incorrectly spelt word.

Q8.
(a) Gimcrack
(b) Imbrue
(c) Inculpete
(d) Lenity

S8. Ans.(c)
Sol. ‘Inculpate’ is the correct spelling.

Q9.
(a) Fractous
(b) Hauteur
(c) Expatiate
(d) Psychotic

S9. Ans.(a)
Sol. ‘Fractious’ is the correct spelling.

Q10.
(a) Moratorium
(b) Temperize
(c) Agrarian
(d) Genre

S10. Ans.(b)
Sol. ‘Temporize’ is the correct spelling.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD