SSC CGL Tier 2 English Antonyms Quiz: 8 July_00.1
Latest SSC jobs   »   SSC CGL Tier 2 English Antonyms...

SSC CGL Tier 2 English Antonyms Quiz: 8 July

SSC CGL Tier 2 English Antonyms Quiz: 8 July_50.1

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

Direction (1-10): In the following questions, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.

Q1. HOGWASH
(a) Crap
(b) Logic
(c) Malarkey
(d) Sharp

Show Answer

S1. Ans.(b)
Sol. Hogwash: nonsense.
Hence Hogwash and Logic are antonyms to each other.

Q2. EXTANT
(a) Forsake
(b) Abiding
(c) Destroyed
(d) Living

Show Answer

S2. Ans.(c)
Sol. Extant: still in existence; surviving.
Hence Extant and Destroyed are antonyms to each other.

Q3. FLACCID
(a) Upright
(b) Taut
(c) Uneven
(d) Tough

Show Answer

S3. Ans.(b)
Sol. Flaccid: soft and hanging loosely or limply, especially so as to look or feel unpleasant.
Taut: stretched or pulled tight; not slack.
Hence Flaccid and Taut are antonyms to each other.

Q4. BALK
(a) Admire
(b) Break
(c) Glabrous
(d) Impetus

Show Answer

S4. Ans.(d)
Sol. Balk: hesitate or be unwilling to accept an idea or undertaking.
Impetus: something that makes a process or activity happen or happen more quickly.
Hence Balk and Impetus are antonyms to each other.

Q5. UPTURN
(a) Soar
(b) Upheave
(c) Slump
(d) Recline

Show Answer

S5. Ans.(c)
Sol. Upturn: an improvement or upward trend.
Slump: a sudden severe or prolonged fall.
Hence Upturn and Slump are antonyms to each other.

Q6. INDENTURE
(a) Pit
(b) Protrusion
(c) Hollow
(d) Dint

Show Answer

S6. Ans.(b)
Sol. Indenture: a legal agreement, contract, or document, in particular:
Protrusion: something that protrudes; a protuberance.
Hence Indenture and Protrusion are antonyms to each other.

Q7. MOTTLE
(a) Clean
(b) Stipple
(c) Blotch
(d) Tardily

Show Answer

S7. Ans.(a)
Sol. Mottle: mark with spots or smears of color.
Hence Mottle and Clean are antonyms to each other.

Q8. APPORTION
(a) Dispense
(b) Dress up
(c) Withhold
(d) Mean

Show Answer

S8. Ans.(c)
Sol. Apportion: to give as a share or portion.
Withhold: to refrain from granting, giving, or allowing.
Hence Apportion and Withhold are antonyms to each other.

Q9. BLAZON
(a) Declare
(b) Conceal
(c) Parade
(d) Pleasing

Show Answer

S9. Ans.(b)
Sol. Blazon: display prominently or vividly.
Conceal: to prevent disclosure or recognition of.
Hence Blazon and Conceal are antonyms to each other.

Q10. UNSAVORY
(a) Delicious
(b) Unpalatable
(c) Typify
(d) Differ

Show Answer

S10. Ans.(a)
Sol. Unsavory: disagreeable to taste, smell or look at.
Hence Unsavory and Delicious are antonyms to each other.

Sharing is caring!

June Current Affairs PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?