Access to All SSC Exams Courses Grab Now
Home English SSC CGL Tier 2 English Antonyms Quiz: 8 July

SSC CGL Tier 2 English Antonyms Quiz: 8 July

SSC CGL 2018-19 Tier 2 is to be conducted from 11 to 13 September 2019. With 200 questions for 200 marks, English Language Section plays a vital role in the final selection of a candidate.  SSC CGL Tier 2 English quizzes being provided daily on SSCADDA are in the interest of candidates qualifying for SSC CGL Tier 2 and question quality is solely based on the expected experimentation of English Question paper for CGL Mains. 

About Course:

Prepare for all SSC exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc from India’s Best Teaching Educators!

About SSC ka Maha Pack:
SSC ka Maha Pack is a full-fledged course which incorporates all the essentials like Live online classes, Test series, Video courses, eBooks & countless unprecedented features that will help you excel in all the upcoming Teaching exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc

Includes:
You get access to:

  • 200+ Hours of Live Classes
  • 300+ Recorded Videos
  • 500+ Total Tests
  • 100+ Ebooks 
  • Teacher's Class Notes/Slides.   


Course Language
Classes: Hindi and English (Bilingual)
Study Material: English and Hindi
Tests: English and Hindi

Validity: 1 Month

Offer available for ADDA247 APP. Download the APP Now.

SSC Test Pack Online Test Series
  1. 1400+ Tests
  2. Detailed Solutions and Analysis
  3. Content by Expert Faculties
Validity
  1. 14 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
699 49/month
BUY NOW

Direction (1-10): In the following questions, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.

Q1. HOGWASH
(a) Crap
(b) Logic
(c) Malarkey
(d) Sharp

Show Answer

S1. Ans.(b)
Sol. Hogwash: nonsense.
Hence Hogwash and Logic are antonyms to each other.

Q2. EXTANT
(a) Forsake
(b) Abiding
(c) Destroyed
(d) Living

Show Answer

S2. Ans.(c)
Sol. Extant: still in existence; surviving.
Hence Extant and Destroyed are antonyms to each other.

Q3. FLACCID
(a) Upright
(b) Taut
(c) Uneven
(d) Tough

Show Answer

S3. Ans.(b)
Sol. Flaccid: soft and hanging loosely or limply, especially so as to look or feel unpleasant.
Taut: stretched or pulled tight; not slack.
Hence Flaccid and Taut are antonyms to each other.

Q4. BALK
(a) Admire
(b) Break
(c) Glabrous
(d) Impetus

Show Answer

S4. Ans.(d)
Sol. Balk: hesitate or be unwilling to accept an idea or undertaking.
Impetus: something that makes a process or activity happen or happen more quickly.
Hence Balk and Impetus are antonyms to each other.

Q5. UPTURN
(a) Soar
(b) Upheave
(c) Slump
(d) Recline

Show Answer

S5. Ans.(c)
Sol. Upturn: an improvement or upward trend.
Slump: a sudden severe or prolonged fall.
Hence Upturn and Slump are antonyms to each other.

Q6. INDENTURE
(a) Pit
(b) Protrusion
(c) Hollow
(d) Dint

Show Answer

S6. Ans.(b)
Sol. Indenture: a legal agreement, contract, or document, in particular:
Protrusion: something that protrudes; a protuberance.
Hence Indenture and Protrusion are antonyms to each other.

Q7. MOTTLE
(a) Clean
(b) Stipple
(c) Blotch
(d) Tardily

Show Answer

S7. Ans.(a)
Sol. Mottle: mark with spots or smears of color.
Hence Mottle and Clean are antonyms to each other.

Q8. APPORTION
(a) Dispense
(b) Dress up
(c) Withhold
(d) Mean

Show Answer

S8. Ans.(c)
Sol. Apportion: to give as a share or portion.
Withhold: to refrain from granting, giving, or allowing.
Hence Apportion and Withhold are antonyms to each other.

Q9. BLAZON
(a) Declare
(b) Conceal
(c) Parade
(d) Pleasing

Show Answer

S9. Ans.(b)
Sol. Blazon: display prominently or vividly.
Conceal: to prevent disclosure or recognition of.
Hence Blazon and Conceal are antonyms to each other.

Q10. UNSAVORY
(a) Delicious
(b) Unpalatable
(c) Typify
(d) Differ

Show Answer

S10. Ans.(a)
Sol. Unsavory: disagreeable to taste, smell or look at.
Hence Unsavory and Delicious are antonyms to each other.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD