SSC CGL English Spelling Correction Quiz: 6 March

Study Plan for SSC CGL 2018-19 Exam by SSCADDA is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing English Spelling Correction Quiz with Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for all the upcoming Exams.

Directions (1-15): There are four different words out of which one is correctly spelled. Find the correctly spelled word.

Q1.
(a) Idiosyncrasy
(b) Idiosyncracy
(c) Idioisyncrasy
(d) Ideosyncrasy

Show Answer

S1. Ans.(a)
Sol. Idiosyncrasy: a mode of behavior or way of thought peculiar to an individual.

 

Q2.
(a) Pavvilion
(b) Pavellion
(c) Pavillion
(d) Pavilion

Show Answer

S2. Ans.(d)
Sol. Pavilion: a building near a sports field, especially one where cricket is played, used by the players and sometimes by people watching the game.

 

Q3.
(a) Humorresque
(b) Humoresque
(c) Humoresquie
(d) Humuoresque

Show Answer
S3. Ans.(b)
Sol. Humoresque: a short, lively piece of music.

 

Q4.
(a) Eloqeuence
(b) Eloquence
(c) Eloquencie
(d) Eloquaence

Show Answer
S4. Ans.(b)
Sol. Eloquence: fluent or persuasive speaking or writing.

 

Q5.
(a) Survillance
(b) Surveilance
(c) Surrveillance
(d) Surveillance

Show Answer
S5. Ans.(d)
Sol. Surveillance: close observation, especially of a suspected spy or criminal.

 

Q6.
(a) Senescent
(b) Sennescent
(c) Senecent
(d) Senesent

Show Answer
S6. Ans.(a)
Sol. Senescent: becoming old, and therefore in less good condition and less able to function well.

 

Q7.
(a) Sepulchral
(b) Sepalchrle
(c) Sepalchral
(d) Sepulchrle

Show Answer
S7. Ans.(a)
Sol. Sepulchral: gloomy; dismal.

 

Q8.
(a) Elucubriate
(b) Elucubrate
(c) Elucibrate
(d) Elucibriate

Show Answer

S8. Ans.(b)
Sol. Elucubrate: to produce (especially literary work) by long and intensive effort.

 

Q9.
(a) Alitration
(b) Alliteration
(c) Allitration
(d) Aliteration

Show Answer
S9. Ans.(b)
Sol. Alliteration: the occurrence of the same letter or sound at the beginning of adjacent or closely connected words.

 

Q10.
(a) Receding
(b) Receeding
(c) Reeceding
(d) Recedeing

Show Answer


S10. Ans.(a)
Sol. Receding: to move further away into the distance, or to become less clear or less bright.

 

Q11.
(a) Repantance
(b) Repantence
(c) Repentence
(d) Repentance

Show Answer
S11. Ans.(d)
Sol. Repentance: the action of repenting; sincere regret or remorse.

 

Q12.
(a) Succadaneum
(b) Succedaneum
(c) Succedanium
(d) Succadeneum

Show Answer

S12. Ans.(b)
Sol. Succedaneum: a substitute, especially for a medicine or drug.

 

Q13.
(a) Inqueitude
(b) Inqueutude
(c) Inquietude
(d) Inquieteud

Show Answer
S13. Ans.(c)
Sol. Inquietude: physical or mental restlessness or disturbance.

Q14.
(a) Railerry
(b) Railery
(c) Raillary
(d) Raillery

Show Answer

S14. Ans.(d)
Sol. Raillery: good-humored teasing.

Q15.
(a) Mulibriety
(b) Muliebrity
(c) Mulibrity
(d) Muliebrety

Show Answer

S15. Ans.(b)
Sol. Muliebrity: womanly qualities; womanliness.

 

You may also like to read: 
 

holi