Access to All SSC Exams Courses Grab Now
Home English SSC CGL/CHSL English Spelling Correction Quiz: 29 March| Watch LIVE Discussion

SSC CGL/CHSL English Spelling Correction Quiz: 29 March| Watch LIVE Discussion

Study Plan for SSC CGL 2018-19 Exam by SSCADDA is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing English Spelling Correction Quiz with detailed Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for all the upcoming Exams.

About Course:

Prepare for all SSC exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc from India’s Best Teaching Educators!

About SSC ka Maha Pack:
SSC ka Maha Pack is a full-fledged course which incorporates all the essentials like Live online classes, Test series, Video courses, eBooks & countless unprecedented features that will help you excel in all the upcoming Teaching exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc

Includes:
You get access to:

  • 200+ Hours of Live Classes
  • 300+ Recorded Videos
  • 500+ Total Tests
  • 100+ Ebooks 
  • Teacher's Class Notes/Slides.   


Course Language
Classes: Hindi and English (Bilingual)
Study Material: English and Hindi
Tests: English and Hindi

Validity: 1 Month

Offer available for ADDA247 APP. Download the APP Now.

SSC Test Pack Online Test Series
  1. 1400+ Tests
  2. Detailed Solutions and Analysis
  3. Content by Expert Faculties
Validity
  1. 14 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
699 49/month
BUY NOW

Direction (1-15): In the following questions, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.

Q1.
(a) Assiduous
(b) Archetypal
(c) Carouse
(d) Cavart

Show Answer

S1. Ans.(d)
Sol. Correct spelling is Cavort.

Q2.
(a) Sobriety
(b) Emend
(c) Scurilous
(d) Ephemeral

Show Answer

S2. Ans.(c)
Sol. Correct spelling is Scurrilous.

Q3.
(a) Utilitarian
(b) Vitrolic
(c) Wily
(d) Tirade

Show Answer

S3. Ans.(b)
Sol. Correct spelling is Vitriolic.

Q4.
(a) Prurient
(b) Zephyr
(c) Palliate
(d) Vicisitude

Show Answer

S4. Ans.(d)
Sol. Correct spelling is Vicissitude.

 

Q5.
(a) Fugucious
(b) Milieu
(c) Psyche
(d) Fettle

Show Answer

S5. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Fugacious.

 

Q6.
(a) Dissamble
(b) Sycophant
(c) Inveigh
(d) Reprobate

Show Answer

S6. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Dissemble.

 

Q7.
(a) Stolid
(b) Pyre
(c) Streak
(d) Dirg

Show Answer

S7. Ans.(d)
Sol. Correct spelling is Dirge.

 

Q8.
(a) Nacsent
(b) Coeval
(c) Snub
(d) Veneer

Show Answer

S8. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Nascent.

 

Q9.
(a) Ineptitude
(b) Trudge
(c) Frentic
(d) Forfeit

Show Answer

S9. Ans.(c)
Sol. Correct Spelling is Frenetic.

Q10.
(a) Oclude
(b) Derision
(c) Wean
(d) Gnaw
Show Answer


S10. Ans.(a)
Sol. Correct Spelling is Occlude.

 

Q11.
(a) Intersperse
(b) Exhorbitant
(c) Trudge
(d) Dullard

Show Answer

S11. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Exorbitant.

 

Q12.
(a) Lumber
(b) Interrim
(c) Disrobe
(d) Aver

Show Answer

S12. Ans.(b)
Sol. Correct Spelling is Interim.

 

Q13.
(a) Confedration
(b) Camaraderie
(c) Cataclysm
(d) Carboniferous

Show Answer

S13. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Confederation.

Q14.
(a) Psychoanalyst
(b) Physiologist
(c) Psychaitrist
(d) Psychologist

Show Answer

S14. Ans.(c)
Sol. Correct spelling is Psychiatrist.

Q15.
(a) Loathesome
(b) Logarithm
(c) Limerick
(d) Legitimacy

Show Answer

S15. Ans.(a)
Sol. Correct spelling is Loathsome.yy

 

You may also like to read: 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD