Access to All SSC Exams Courses Buy Now
Home English SSC CGL/CHSL English Miscellaneous Quiz: 22 April

SSC CGL/CHSL English Miscellaneous Quiz: 22 April

Study Plan for SSC CGL 2018-19 Exam by SSCADDA is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing English Miscellaneous Quiz with Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for all the upcoming Exams.

Direction (1-5): In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error and mark the option corresponding to it. If sentence is free from error, mark the No Error option.

About Course:

About SSC Maha Pack

If you are preparing for more than 1 SSC exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for all SSC exams on Adda247.

SSC Exams Covered in this Pack

SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO, Stenographer, MTS, Selection Post and GD Constable, etc.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more…

 

SSC Maha Pack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
SSC Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 14 Months
  2. 8 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
7999 571/month
BUY NOW

Q1. The library members were asked to return back the books to the library.
(a) The library members were asked
(b) to return back the books
(c) to the library
(d) No error

Show Answer
S1. Ans.(b)
Sol. Use ‘return’ in place of ‘return back’ Using back with return will be superfluous as return means to come back.

Q2. You needn’t to ask for permission you can use it whenever you want to.
(a) You needn’t to ask
(b) for permission, you can
(c) use it whenever you want to
(d) No error

Show Answer

S2. Ans.(a)
Sol. Use ‘needn’t ask’ in place of ‘needn’t to ask’
i.e. when Need /Dare are used in negative form, don’t take preposition ‘to’ with it.

Q3. Had they not help him with money he would not have attained this position?
(a) Had they not help
(b) him with money he would not have
(c) attained this position?
(d) No error

Show Answer
S3. Ans.(a)
Sol. Use ‘helped’ in place of ‘help’
├ ■(■(Has@Have)@■(Had@will have))]+V3
i.e. Had + Sub + V3 . . . . . . . . . . . would/wouldn’t + have + V3.

Q4. She does not cut paper with blade but with a scissors.
(a) She does not
(b) cut paper with blade but
(c) with a scissors
(d) No error

Show Answer

S4. Ans.(c)
Sol. Use only ‘scissors’ in place of ‘a scissors’ as scissors is an uncountable noun, which doesn’t take a/an with it.

Q5. Myself and Ram will take care of the function on Saturday.
(a) Myself and Ram
(b) will take care of
(c) the function on Saturday
(d) No error

Show Answer

S5. Ans.(a)
Sol. Use ‘I’ in place of myself. Also the proper order will be ‘Ram and I’ as a sentence doesn’t begin with Reflexive Pronoun.

Direction (6-8): In the questions given below, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.

Q6. I visit Shimla frequently; however, I have never __________ Kullu.
(a) visited to
(b) been too
(c) been to
(d) went to

Show Answer
S6. Ans.(c)
Sol. ‘Visit’ when used as a verb doesn’t take any preposition with it. Hence opt out Option A. Also options B and D don’t justify the sentence.
Been to: visited.
Hence option C is the correct choice.

Q7. He was junior __________ me in college and we have been friends since then.
(a) than
(b) from
(c) to
(d) too

Show Answer
S7. Ans.(c)
Sol. Junior, Senior, Superior, Anterior etc. take preposition ‘to’.

Q8. While he was working at the construction site, the block of wood suddenly __________ his right shoulder.
(a) was hitting
(b) had hit
(c) hit
(d) was hitted

Show Answer
S8. Ans.(c)
Sol. Past form of verb is required to justify the tense of the sentence. And ‘hit’ remains same in all its three forms. Hence option C is the correct choice.

Direction (9-11): In the questions given below, choose the word opposite in meaning to the given word.

Q9. Permit
(a) Approve
(b) Certify
(c) Forbid
(d) Endorse

Show Answer

S9. Ans.(c)
Sol. Permit: ‘to allow somebody to do something’.
Forbid: ‘to order somebody not to do something’.
Hence both Permit and Forbid are antonyms to each other.

Q10. Insolent
(a) Arrogant
(b) Overbearing
(c) Disdainful
(d) Submissive

Show Answer

S10. Ans.(d)
Sol. Insolent: ‘rude and showing lack of respect’.
Submissive: ‘willing to obey somebody whatever they want you to do’.
Hence both Insolent and Submissive are antonyms to each other.

Q11. Reprisal
(a) Forgiveness
(b) Relief
(c) Extension
(d) Relaxation

Show Answer

S11. Ans.(a)
Sol. Reprisal: ‘a violent or aggressive act towards somebody because of something bad they have done to you: retaliation against an enemy’.
Hence both Reprisal and Forgiveness are antonyms to each other.

Direction (12-15): In the following questions, four words are given in each question, out of which only one word is correctly spelled. Find the correctly spelt word.

Q12.
(a) Ubiqutous
(b) Ubiquitious
(c) Ubiquitous
(d) Ubiquetious

Show Answer

S12. Ans.(c)

Q13.
(a) Exprugate
(b) Expurgate
(c) Expurget
(d) Expuregate

Show Answer

S13. Ans.(b)

Q14.
(a) Exonarable
(b) Exonereble
(c) Exonerable
(d) Exonareble

Show Answer

S14. Ans.(c)

Q15.
(a) Repudiate
(b) Repudate
(c) Repudite
(d) Repudeate

Show Answer

S15. Ans.(a)

 

Get Free Study Material For SSC Exams 2018-19

You may also like to read: 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD