Access to All SSC Exams Courses Grab Now
Home English SSC CGL/CHSL English Idioms and Phrases Quiz: 20 April

SSC CGL/CHSL English Idioms and Phrases Quiz: 20 April

Study Plan for SSC CGL 2018-19 Exam by SSCADDA is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing English Idioms and Phrases Quiz with Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for all the upcoming Exams.

Direction (1-15): Four alternatives are given for the Idioms/Phrase printed in bold. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

About Course:

Prepare for all SSC exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc from India’s Best Teaching Educators!

About SSC ka Maha Pack:
SSC ka Maha Pack is a full-fledged course which incorporates all the essentials like Live online classes, Test series, Video courses, eBooks & countless unprecedented features that will help you excel in all the upcoming Teaching exams like  SSC CGL,CHSL,CPO,Stenographer,MTS,Selection post and GD Constable etc

Includes:
You get access to:

  • 200+ Hours of Live Classes
  • 300+ Recorded Videos
  • 500+ Total Tests
  • 100+ Ebooks 
  • Teacher's Class Notes/Slides.   


Course Language
Classes: Hindi and English (Bilingual)
Study Material: English and Hindi
Tests: English and Hindi

Validity: 1 Month

Offer available for ADDA247 APP. Download the APP Now.

SSC Test Pack Online Test Series
  1. 1400+ Tests
  2. Detailed Solutions and Analysis
  3. Content by Expert Faculties
Validity
  1. 14 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
699 49/month
BUY NOW

Q1. In high dudgeon
(a) Very ugly
(b) High pride
(c) Resentfully
(d) Enthusiastically

Show Answer
S1. Ans.(c)
Sol. In high dudgeon: feeling or exhibiting great resentment; taking great offense at something.

Q2. Go to seed
(a) Become inspirational for a group of people
(b) Become untidy due to a lack of care
(c) Go to an unknown place to find peace
(d) Get attention

Show Answer

S2. Ans.(b)
Sol. Go to seed: to look shabby, unhealthy, or unattractive due to a lack of care or attention.

Q3. Come unglued
(a) To achieve something easily
(b) To visit a place again and again
(c) To live happily
(d) To lose one’s composure

Show Answer
S3. Ans.(d)
Sol. Come unglued: to become extremely upset or emotional.

Q4. Walk on air
(a) Feel elated
(b) Feel dejected
(c) To treat someone badly
(d) To expect something from someone

Show Answer

S4. Ans.(a)
Sol. Walk on air: to be in a state of extreme happiness.

Q5. Pull for
(a) To discourage
(b) To encourage
(c) Slumber
(d) To be embarrassed

Show Answer

S5. Ans.(b)
Sol. Pull for: to give encouragement and support to someone or something; root for someone or something.

Q6. Carry the ball
(a) Create a disturbance
(b) Keep patience
(c) Take charge
(d) Carry a fight

Show Answer
S6. Ans.(c)
Sol. Carry the ball: take responsibility for getting something done.

Q7. Dress the part
(a) To look shabby
(b) To look suitable
(c) To do a sin
(d) To suffer from illness

Show Answer
S7. Ans.(b)
Sol. Dress the part: to look suitable or behave in a suitable way for a particular situation.

Q8. Like a dog with two tails
(a) To work on two opportunities simultaneously
(b) To get extremely confused
(c) To not let enjoy others
(d) To be very happy

Show Answer
S8. Ans.(d)
Sol. Like a dog with two tails: to be very happy and excited.

Q9. The bee’s knees
(a) To be annoying
(b) To be excellent
(c) To be a criminal
(d) To be a destitute

Show Answer

S9. Ans.(b)
Sol. The Bee’s knees: to be exceptionally great, excellent, or high-quality.

Q10. Scope out
(a) To be out of the competition
(b) To avoid a situation
(c) To make a preliminary inspection
(d) To go out

Show Answer
S10. Ans.(c)
Sol. Scope out: to make a preliminary investigation, inspection, or analysis of something.

Q11. Stand one’s ground
(a) Knell
(b) Surrender
(c) To hold good habits
(d) Refuse to yield

Show Answer

S11. Ans.(d)
Sol. Stand one’s ground: to maintain one’s position.

Q12. With might and main
(a) Full force
(b) Complete trust
(c) Exceptional skill
(d) Full unity

Show Answer

S12. Ans.(a)
Sol. With might and main: with as much effort or strength as one can muster.

Q13. Nail one’s colors to the mast
(a) Put up a colorful mast
(b) To refuse to cease or surrender
(c) Took over the ship
(d) To decide to abandon the ship

Show Answer

S13. Ans.(b)
Sol. Nail one’s colours to the mast: to show one’s intention to hold on to those beliefs until the end.

Q14. Batten down the hatches
(a) Stay in-door
(b) Prepare for a difficult situation
(c) Go somewhere safe
(d) To start fighting unexpectedly

Show Answer

S14. Ans.(b)
Sol. Batten down the hatches: to prepare for a challenging situation.

Q15. To keep the ball rolling
(a) To earn more and more
(b) To be compassionate about something
(c) To maintain the progress of a project, plan, etc.
(d) To make the best use of

Show Answer

S15. Ans.(c)
Sol. To keep the ball rolling: maintain the momentum of an activity.

 

Get Free Study Material For SSC Exams 2018-19

You may also like to read: 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD