SSC CGL/CHSL English Active Passive Voice Quiz: 19 April

Study Plan for SSC CGL 2018-19 Exam by SSCADDA is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. Be a part of this study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing English Active Passive Voice Quiz with Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for all the upcoming Exams.

Directions: In the following questions, a sentence has been given in Active/Passive voice. Out of four alternatives suggested, select the one, which best expresses the same sentence in Passive/Active voice.

Q1. The online shopping site lowered the prices.
(a) Lowering of the price was done by the online shopping site.
(b) The prices were lowered by the online shopping site.
(c) The prices had been lowered by the online shopping site.
(d) The prices have been lowered by the online shopping site.

Show Answer
S1. Ans.(b)
Sol. Passive Voice ‘The prices were lowered by the online shopping site.’

Q2. My daughter wrote a beautiful poem.
(a) A beautiful poem was written by my daughter.
(b) A beautiful poem has been written by my daughter.
(c) A beautiful poem had been written by my daughter.
(d) A poem which was beautiful had been written by my daughter.

Show Answer

S2. Ans.(a)
Sol. Passive Voice ‘A beautiful poem was written by my daughter.’

Q3. My sister will bake a dozen cakes for the fair.
(a) For the fair, a dozen cakes would be baked by my sister.
(b) For the fair, a dozen cakes would have been baked by my sister.
(c) For the fair, a dozen cakes will be baked by my sister.
(d) For the fair, a dozen cakes will have been baked by my sister.

Show Answer
S3. Ans.(c)
Sol. Passive Voice ‘For the fair, a dozen cakes will be baked by my sister.’

Q4. The manager’s bank account has been hacked.
(a) They have hacked the manager’s bank account.
(b) Hacking has been done to the manager’s bank account.
(c) Bank’s account hacking has been done of the manager.
(d) Someone has hacked the manager’s bank account.

Show Answer

S4. Ans.(d)
Sol. Passive Voice ‘Someone has hacked the manager’s bank account.’

Q5. Sunny was driving the car so fast that it slipped at the turn.
(a) Sunny slipped at the turn as he was driving the car so fast.
(b) So fast was Sunny driving the car that it slipped at the turn.
(c) The car was being driven by Sunny so fast that it slipped at the turn.
(d) The car slipped at the turn as Sunny was driving it so fast.

Show Answer

S5. Ans.(c)
Sol. Passive Voice ‘The car was being driven by Sunny so fast that it slipped at the turn.’

Q6. The payment was collected by the hardworking salesman.
(a) The hardworking salesman collected the payment.
(b) The salesman who worked hard was able to collect the payment.
(c) To collect the payment the salesman had to work hard.
(d) The hardworking salesman was able to collect the payment.

Show Answer
S6. Ans.(a)
Sol. Passive Voice ‘The hardworking salesman collected the payment.’

Q7. The storm destroyed several huts in the village.
(a) The storm in the village had destroyed several huts.
(b) Several huts in the village have been destroyed by the storm.
(c) The storm was destructive for the several huts in the village.
(d) Several huts in the village were destroyed by the storm.

Show Answer
S7. Ans.(d)
Sol. Passive Voice ‘Several huts in the village were destroyed by the storm.’

Q8. The seawater eventually corroded the pillars of the bridge.
(a) Eventually the pillars of the bridge are being corroded by the seawater.
(b) Eventually the pillars of the bridge have been corroded by the seawater.
(c) The pillars of the bridge were eventually corroded by the seawater.
(d) The pillars of the bridge have been eventually corroded by the seawater.

Show Answer
S8. Ans.(c)
Sol. Passive Voice ‘The pillars of the bridge were eventually corroded by the seawater.’

Q9. Some farmers raise sugarcane in Kerala.
(a) Sugarcane is raised by some farmers in Kerala.
(b) Sugarcane was raised by some farmers in Kerala.
(c) Sugarcane was being raised by some farmers in Kerala.
(d) Sugarcane has been raised by some farmers in Kerala.

Show Answer

S9. Ans.(a)
Sol. Passive Voice ‘Sugarcane is raised by some farmers in Kerala.’

Q10. The professor always answers my questions.
(a) My questions were always answered by the professor.
(b) My questions are always answered by the professor.
(c) My questions were always being answered by the professor.
(d) My questions had always been answered by the professor.

Show Answer
S10. Ans.(b)
Sol. Passive Voice ‘My questions are always answered by the professor.’

Q11. The office boy vacuums and dusts the office every morning.
(a) Every morning the office was vacuumed and dusted by the office boy.
(b) Every morning the office had been vacuumed and dusted by the office boy.
(c) Every morning the office is vacuumed and dusted by the office boy.
(d) Every morning the office has been vacuumed and dusted by the office boy.

Show Answer

S11. Ans.(c)
Sol. Passive Voice ‘Every morning the office is vacuumed and dusted by the office boy.’

Q12. The baby really enjoys that music.
(a) That music was really enjoyed by the baby.
(b) That music was really being enjoyed by the baby.
(c) That music is really enjoyed by the baby.
(d) This music was really enjoyed by the baby.

Show Answer

S12. Ans.(c)
Sol. Passive Voice ‘That music is really enjoyed by the baby.’

Q13. The kangaroo carried her baby in her pouch.
(a) The baby is carried by the kangaroo in her pouch.
(b) The baby is being carried by the kangaroo in her pouch.
(c) The baby had been carried by the kangaroo in her pouch.
(d) The baby was carried by the kangaroo in her pouch.

Show Answer

S13. Ans.(d)
Sol. Passive Voice ‘The baby was carried by the kangaroo in her pouch.’

Q14. You are requested to permit him.
(a) Please permit him.
(b) I request you to permit me.
(c) He requests to permit him.
(d) I plead you to permit him.

Show Answer

S14. Ans.(a)
Sol. Passive Voice: ‘Please permit him.’ The given sentence in the question is in passive voice, you need to convert it into active voice.

Q15. They will have completed the work by the time we get there.
(a) The work will be completed by the time we get there.
(b) The work will have been completed by the time we get there.
(c) The work will have completed by the time we get there.
(d) The work will have been completed by the time we have got there.

Show Answer

S15. Ans.(b)
Sol. Passive Voice: ‘The work will have been completed by the time we get there.’

 

Get Free Study Material For SSC Exams 2018-19

You may also like to read: