SSC CGL 2015: Reasoning Quiz

1 Acne : nace :: Alga: ? 
(A) Gala
(B) alag
(C) Laga
(D)Glaa

2 What Should Come In The Place Of Question Mark In The Following Series?
 3, 10, 6, 16, ?, 22
(A) 11
(B) 12
(C) 18
(D) 9


3. What Should Come In The Place Of Question Mark In The Following Series? 
  1, 4, 9, 25, 36, ?
(A) 48
(C) 47
(B) 49
(D) 54

Directions(Q. 4 To 6): Select The One Which Is Different From The Other Three.
4.
(A) Bokaro
(B) Jamshedpur
(C) Bhilai
(D) Agra

5.
(A) Bible
(B) Panchsheel
(C) Geeta
(D) Quran

6.
(A) Star
(B) Sun
(C) Sky
(D) Moon

7.If The Sequence Of The Alphabets Is Reversed Which Of The Following Would Be The 14th Letter From Your Left?
(A) N
(B) L
(C) O
(D) None Of These


8. Which Letter Is The 8th Letter To The Right Of The Letter, Which Is 12th From The Left?
(A) V
(B) T
(C) W
(D) Y

9.Window is to pane as book is to
A.page
B.glass
C.cover
D.novel

10.Pride is to lion as shoal is to
A.teacher
B.student
C.self-respect
D.fish

Answers:
1.A
2.D
3.B
4.D
5.B
6.C
7.D
8.B
9.D

10.D 

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD