SSC CGL 2015: One word substitution Quiz

Q.1)The scientific study of living organisms
 A.Biochemistry
 B.Organic chemistry
 C.Zoology
 D.Biology
 Q.2)A system of governance controlled persons of high intellectual ability
 A.Oligarchy
 B.Democracy
 C.Meritocracy
 D.Snobbery

 Q.3)One who lives for mort than a hundred years
 A.Saint
 B.Meteorologist
 C.Demagogue
 D.Centenarian
Q.4)Specializes in nose diseases
 A.Otologist
 B.Rhinologist
 C.Endocrinologist
 D.Gerentologist
 Q.5)One who offers his services without charging for it
 A.Philanderer
 B.Volunteer
 C.Mercenary
 D.Missionary
 Q.6)One who makes an official examination of accounts
 A.Auditor
 B.Accountant
 C.Clerk
 D.Official
Q.7)The practice of a woman having more than one husband at the same time
 A.Polygamy
 B.Polyphony
 C.Polyandry
 D.Polygyny
 Q.8)Sudden and violent change
 A.Cataclysm
 B.Catalysis
 C.Catacombs
 D.Catechism
 Q.9)The art of making fireworks
 A.Chormatics
 B.Numismatics
 C.Pyrotechnics
 D.Cosmetics
Q.10)One who looks at the bright side of things
 A.Pessimist
 B.Optimist
 C.Introvert
 D.Extrovert
Answers:


1.D
2.C
3.D
4.B
5.B
6.A
7.C
8.A
9.C
10.B

√ó

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD