SSC CGL 2015 : BIOLOGY QUIZ

1. A typical human ribcage consists of how many ribs?  
A.  12
B.  14
C.  16
D.  24

2. What is the pH level of blood of a normal person?  
A.  4.0 – 4.5
B.  6.45 – 65.5
C.  7.35 – 7.45
D.  8.25 – 8.35
3. Which of the following disease is not a caused by viruses?  
A.  Cholera
B.  Chickenpox
C.  Hepatitis
D.  Measles
4. The rarest blood group is  ? 
A. O negative
B. B negative
C. AB positive
D. AB negative
5.The metal present in the hemoglobin is ? 
A. Copper
B. Calcium
C. Iron
D. Aluminum
6. Age of fishes was known as __ 
A. Devonian
B. Ordovician
C. Crustaceous
D. Silurian
7. The metal present in the chlorophyll is ? 
A. Calcium
B. Aluminum
C. Zinc
D. Magnesium
8. The important sugar in honey is  ?
A. Lactose
B. Fructose
C. Maltose
D. Sucrose
9.The acid present in Vinegar is
A. Citric Acid
B. Acetic Acid
C. Oxalic Acid 
D. Malic Acid
10. Which part of human brain is affected by alcohol?
A. Cerebrum 
B. Cerebellum
C. Medulla Oblongata
D. Corpus Callosum

ANSWER KEY: 1- (D), 2- (C), 3- (A), 4- (D), 5- (C), 6- (A), 7- (D), 8- (B), 9- (B), 10- (B)

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

45 Comments

  1. Somebody pls provide me the link of ssc tier- 1 and tier- 2 (2014) question papers . Thanx in advance 🙂

  2. does any physical standards are required for inspector in cbdt?. please clarify me.in
    the notification it is mentioned as below, for inspectors(central
    excise/preventive officer/inspector&si in
    narcotics)-157.5cms…&81cms chest

  3. someone pls tell what is the expected date for ssc cgl tier1 2015exam ???

  4. Start with kiran prakashan previous yr question papaer and practise sets….
    maths—
    Fast track objective arithmetc arihant publications—author–rajesh verma
    Quantum cat by sarvesh kumar….

    finalliy its all practise dear….practise…practise…practise….practise..

  5. haan bhai……fast track obj. waali book concept building ke liye acchi hai…start with this book if u r not with basics

  6. registration part 2 demands "TRANSACTION ID" after payment but bank have given mee only JOURNAL number…..what should i do….plz help mee

  7. Can someone tell me .. how to get an OBC Certificate which can be used for exam purpose .. whom to contact … the entire things and process required for it ?

  8. i have filled sbi & ssc in general category …but i have to use obc certificate in ibps po 5 … so tell me when should i get it … i mean what should be the date and all that ?

  9. Tehsildar will make it for u
    But u hv that before u fill form
    Then only applicable

  10. Sir plz ssc adda in hindi kb lauch kroge sir plz jldi kr do muje cgl2015 ki tyari krni h

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD