SSC CGL 2015 : BIOLOGY QUIZ

1. Which vitamin is provided by sunlight to the body?  
A. Vitamin A
B. Vitamin B
C. Vitamin C
D. Vitamin D

2. The deficiency of which of the following leads to dental caries?  

A.  Iron
B.  Copper
C.  Fluorine
D.  Zinc
3. Healing of wounds is hastened by vitamin  
A.  A
B.  E
C.  C
D.  K
4. Carotene in Indian cow’s milk causes  
A.  Creamish white colour
B.  yellow colour
C.  deep yellow colour
D.  no change
5. A woman who weighs 45 kg and whose work involves a lot of physical exertion needs  
A.  2800 calories per day
B.  3000 calories per day
C.  25000 calories per day
D.  3700 calories per day
6. Which one of the following is a primate?  
A.  Bear
B.  Otter
C.  Loris
D.  Pangolin
7. To which one of the following types of organisms do mushrooms belong?  
A.  Algae
B.  Ferns
C.  Fungi
D.  Lichens
8. Which one of the following disease is Inheritable?  
A.  Leukaemia
B.  Colour blindness
C.  Malignancy
D.  Hepatitis
9. BCG vaccination (Bacillus Calmette Guerine) is injected to get immunity from  
A.  Polio
B.  Cholera
C.  Small pox
D.  Tuberculosis
10. Which one of the following is a vitamin?  
A.  Citric acid
B.  Folic acid
C.  Glutamic acid
D.  Linoleic acid

ANSWER KEY: 1- (D), 2- (C), 3- (C), 4- (B), 5- (B), 6- (C), 7- (C), 8- (B), 9- (D), 10- (B)

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

19 Comments

  1. mam, please explain the answer of 5th question. Is there any formula to calculate calorie need per day according to weight?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD