SSC CGL 2015: G.K. Quiz

1.The Centre for Cellular and Molecular Biology is situated at?
A.  Patna  
B.  Jaipur
C.  Hyderabad     
D.  New Delhi

2. Where is the Railway Staff College located?
A.  Pune   
B.  Allahabad
C.  Vadodara       
D.  Delhi
3.The famous Dilwara Temples are situated in?
A.  Uttar Pradesh
B.  Rajasthan
C.  Maharashtra
D.  Madhya Pradesh
4. Wadia Institute of Himalayan Geology is located at?
A.  Delhi   
B.  Shimla
C.  Dehradun       
D.  Kulu
5. Bijapur is known for its
A.  severe drought condition
B.  Gol Gumbaz
C.  heavy rainfall
D.  statue of Gomateswara
6. The headquarters of the National Power Training institute is located in
A.  Pune   
B.  Bhopal
C.  Faridabad       
D.  Lucknow
7.  The Dr. Babasaheb Ambedkar Marathwada University is at which of the following places?
A.  Aurangabad   
B.  Nanded
C.  Parbhani         
D.  Nagpur
8.  The Indian Institute of Science is located at
A.  Kerala 
B.  Madras
C.  Bangalore       
D.  New Delhi
9.  ‘Bagh’, a village in Gwalior is famous for
A   Sculptures
B.  Architecture
C.  Cave Painting
D.  All of the above
10. Which city is known as ‘Electronic City of India’?
A.  Mumbai      
B.  Hyderabad    
C.  Guragon         
D.  Bangalore

ANSWERS:

1. (C)
2. (C)
3. (B)
4. (C)
5. (B)
6. (C)
7. (A)
8. (C)
9. (C)
10. (D)

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

45 Comments

  1. For GS you can go with kiran publications book, previous papers,Lucent, the quizes conducted by us and capsules of ssc adda could also be helpfull.

  2. Mam can u tell me about the book..

    SBI PO Phase 1: Preliminary Examination Study Guide 2015 by Arihant?????

  3. 1.hydrabad
    2.baroda/Vadodara
    3.Rajasthan (Mt. Abu)
    4.dehradun
    5.gol gambuz
    6.Faridabad
    7.Arungabadbad..MMaharashtra
    8.Bangalore
    9.cave painting
    10.Bangalore

  4. Sorry to disturb you madam but a small query you said about capsules
    Is capsules already provided or will provide before exams?

Leave a comment

Leave a Reply to Vartika Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD