Spelling Correction Quiz For SSC CGL And SSC CPO Exam 2018: 30 November

SSC CGL And SSC CPO 2018 Exams are the latest opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has released the newly revised Exam Calendar for SSC Exams conducting this year. SSC CGL & SSC CPO 2018 Exam dates haven’t been decided yet but are to be conducted soon in upcoming next two months. Utilize the remaining time to be on the upswing by following SSC CGL Study Plan on SSC ADDA and team. Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in SSC CGL Tier-1 Examination. 

Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. It is time to knuckle down to get your dream job, Today, in this English quiz we are providing 15 English Spelling Correction Questions and solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

 

   Directions (1-15): There are four different words out of which one is correctly spelled. Find the correctly spelled word. 
 
Q1.
Suprintendent
Superintendent
Superintendant
Superentendent
Solution:
The correct spelling is ‘Superintendent’.
Q2.
Tyrranize
Tyranize
Tyrainize
Tyrannize
Solution:
The correct spelling is ‘Tyrannize’.
Q3.
Patrolling
Patroling
Patreolling
Potrolling
Solution:
The correct spelling is ‘Patrolling’.
Q4.
Intermittance
Intermitence
Intermittence
Intermettence
Solution:
The correct spelling is ‘Intermittence’.
Q5.
Confactionary
Confectionery
Confecteonery
Confecttionery
Solution:
The correct spelling is ‘Confectionery’.
Q6.
Abridgemant
Abrigement
Abridgemenet
Abridgement
Solution:
The correct spelling is ‘Abridgement’.
Q7.
Eclesiestic
Ecclesiastic
Ecclessiastic
Eccleseastic
Solution:
The correct spelling is ‘Ecclesiastic’.
Q8.
Fahrenheit
Fahrennheit
Fahrrenheit
Fahrenhiet
Solution:
The correct spelling is ‘Fahrenheit’.
Q9.
Inadvertance
Inadvertense
Inadvertence
Inadevertence
Solution:
The correct spelling is ‘Inadvertence’.
Q10.
Lodgement
Loddgement
Lodggment
Lodgment
Solution:
The correct spelling is ‘Lodgment’.
Q11.
Suppressible
Superessible
Supperesible
Supperessible
Solution:
The correct spelling is ‘Suppressible’.
Q12.
Slieght
Sleight
Sleigt
Sleighet
Solution:
The correct spelling is ‘Sleight’.
Q13.
Milennium
Millenium
Millennium
Milleneum
Solution:
The correct spelling is ‘Millennium’.
Q14.
Uterrance
Utterrance
Uterance
Utterance
Solution:
The correct spelling is ‘Utterance’.
Q15.
Scintilation
Scintillation
Scientillation
Scinticillation
Solution:
The correct spelling is ‘Scintillation’.

                                                                 

You may also like to read:
  

 

    
  

 

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD