Spelling Correction Quiz For SSC CGL 2018: 9 February

SSC CGL, SSC CPO and SSC CHSL 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for major SSC exams to be conducted in the month of February, March, June and July 2019 among which nearby exams  include SSC CPO 2018 to be commenced from 12 March to 16 March 2019 and SSC CGL 2018 to be held from 4 June 2019. Also SSC CHSL 2018 Exam dates are out now. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC CGL Tier 2 exams as well. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts’ efforts to sharpen your practice skills.
Our Revised Study Plan for SSC CGL 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing 15 English Spelling Correction Questions with Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for all the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following questions, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.

Q1.
(a) Dissamble
(b) Sycophant
(c) Inveigh
(d) Reprobate

Show Answer
S1. Ans.(a)
Sol. Dissemble is the correct spelling.
Q2.
(a) Sobriety
(b) Emend
(c) Scurilous
(d) Ephemeral
Show Answer
S2. Ans.(c)
Sol. Scurrilous is the correct spelling.
Q3.
(a) Utilitarian
(b) Vitrolic
(c) Wily
(d) Tirade
Show Answer
S3. Ans.(b)
Sol. Vitriolic is the correct spelling.
Q4.
(a) Prurient
(b) Zephyr
(c) Palliate
(d) Vicisitude
Show Answer
S4. Ans.(d)
Sol. Vicissitude is the correct spelling.
Q5.
(a) Accurate
(b) Business
(c) Sedentery
(d) Jewellery
Show Answer
S5. Ans.(c)
Sol. Sedentary is the correct spelling.
Q6.
(a) Anasthetic
(b) Obliterate
(c) Concurrence
(d) Blithesome
Show Answer
S6. Ans.(a)
Sol. Anesthetic is the correct spelling.
Q7.
(a) Proprieter
(b) Primeval
(c) Precursor
(d) Practitioner
Show Answer
S7. Ans.(a)
Sol. Proprietor is the correct spelling.
Q8.
(a) Accountancy
(b) Accummulate
(c) Acquaintance
(d) Affectionate
Show Answer
S8. Ans.(b)
Sol. Accumulate is the correct spelling.
Q9.
(a) Battalian
(b) Sufficient
(c) Tremendous
(d) Vaccination
Show Answer
S9. Ans.(a)
Sol. Battalion is the correct spelling.
Q10.
(a) Essential
(b) Anihilation
(c) Emission
(d) Erroneous
Show Answer
S10. Ans.(b)
Sol. Annihilation is the correct spelling.
 
Q11.
(a) Architecture
(b) Appropriate
(c) Appreciation
(d) Arithmatic
Show Answer
S11. Ans.(d)
Sol. Arithmetic is the correct spelling.
Q12.
(a) Equillibrium
(b) Auxiliary
(c) Battalion
(d) Differentiate
Show Answer
S12. Ans.(a)
Sol. Equilibrium is the correct spelling.
Q13.
(a) Fractous
(b) Hauteur
(c) Expatiate
(d) Psychotic
Show Answer
S13. Ans.(a)
Sol. Fractious is the correct spelling.
Q14.
(a) Moratorium
(b) Temperize
(c) Agrarian
(d) Genre
Show Answer
S14. Ans.(b)
Sol. Temporize is the correct spelling.
Q15.
(a) Fugucious
(b) Milieu
(c) Psyche
(d) Fettle
Show Answer
S15. Ans.(a)
Sol. Fugacious is the correct spelling.
You may also like to read: 

 

 

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?