Significant Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier 2_00.1
Latest SSC jobs   »   Significant Antonyms Quiz Solutions For SSC...

Significant Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier 2

Significant Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier 2_40.1
Dear Students, English section Exam is very challenging. SSC exams are just nearby and as we know English Section is as important as other sections. In fact English in SSC CGL Tier 2 exam holds an appreciating weightage of 200 marks which is enough to know the importance of this Section in govt exams.Now SSC CHSL Exam is the next target of the aspirants .You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, we are providing Significant Antonyms Quiz holding a heavy weightage in CGL Tier 2 exam. Attempt this quiz, learn effectively and impetus yourself for all the upcoming exams regarding English Section  in just a needed time and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions(1-15): In the following questions, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it.
Q1. PROTEAN
(a) Fact 
(b) Unchanging
(c) Mend
(d) Rejoice

S1. Ans.(b)
Sol. Protean: tending or able to change frequently or easily.

Q2. IN TOTO

(a) Partially
(b) Hope
(c) Totally
(d) Enlarge
S2. Ans.(a)

Sol. In toto: as a whole.

Q3. BEGET
(a) Engender
(b) Destroy
(c) Cause
(d) Bring about
S3. Ans.(b)
Sol. Beget: Cause; to produce.

Q4. POUNCE
(a) Ambush
(b) Bushwhack
(c) Guard
(d) Isolated
S4. Ans.(c)
Sol. Pounce: wait in hiding to attack/ notice and take swift advantage of a mistake or sign of weakness.

Q5. PROWESS
(a) Mastery
(b) Inability
(c) Expertise
(d) Avoid
S5. Ans.(b)
Sol. Prowess: Skill or expertise in a particular activity or field.

Q6. PROFUSE
(a) Prolific
(b) Sparse
(c) Copious
(d) Fulsome
S6. Ans.(b)
Sol. Profuse: (Especially of something offered or discharged) Very plentiful; abundant.

Q7. SIMMER
(a) Seethe
(b) Tranquil
(c) Rage
(d) Belief
S7. Ans.(b)
Sol. Simmer: Show or feel barely suppressed anger or other strong emotion.

Q8. TRITE

(a) Hackneyed
(b) Impressive
(c) Vapid
(d) Cliched
S8. Ans.(b)

Sol. Trite: Lacking originality or freshness; dull on account of overuse.

Q9. FEND OFF
(a) Encounter
(b) Avoid
(c) Voluble
(d) Quiet
S9. Ans.(a)
Sol. Fend off: to hold someone or something off; to stop someone from hurting you.

Q10. MORALE
(a) Spirit
(b) Weakness
(c) Hoist
(d) Bias
S10. Ans.(b)
Sol. Morale: The confidence, enthusiasm and discipline of a person or group at a particular time.

Q11. MULL
(a) Neglect
(b) Consider
(c) Obey
(d) Exalt
S11. Ans.(a)
Sol. Mull: Think about (something) deeply & at length.

Q12. EERIE
(a) Oblivious
(b) Bizarre
(c) Common
(d) Cripple
S12. Ans.(c)
Sol. Eerie: Strange, weird, fear–inspiring.

Q13. DISRUPTION
(a) Assistance
(b) Existent
(c) Disperse
(d) Ward
S13. Ans.(a)
Sol. Disruption: Disturbance or problems which interrupt an event, activity or process.
Q14. CONVULSION
(a) Turbulence
(b) Peace 
(c) Visible 
(d) Detectable
S14. Ans.(b)

Sol. Convulsion: A violent social or political upheaval.
Q15. ESOTERIC
(a) Deep
(b) Obvious
(c) Cryptic
(d) Blaze
S15. Ans.(b)
Sol. Esoteric: Intended for or likely to be understood by only a small number of people with a specialized knowledge or interest.
You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



   Significant Antonyms Quiz Solutions For SSC CGL Tier 2_50.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?