Sentence Rearrangement Quiz Solutions for SSC CHSL Tier-I 2018_00.1
Latest SSC jobs   »   Sentence Rearrangement Quiz Solutions for SSC...

Sentence Rearrangement Quiz Solutions for SSC CHSL Tier-I 2018

Sentence Rearrangement Quiz Solutions for SSC CHSL Tier-I 2018_40.1

Previous Year Questions : SSC CHSL

Dear Students,

English section is an integral part of SSC Exams.This is also a section that is feared by most of the candidates.Though the sheer number of concepts and rules may seem intimidating at first, with discipline and the right approach, it is not difficult to master these concepts and their application to questions. SSC CHSL Exam is the next target for the aspirants.You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, in this English quiz we are providing 15 Sentence Rearrangement questions asked in any govt exam. To make you learn important grammar rules effectively and at an apt time is the motive behind the provided quiz. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.


Directions (1-15): Rearrange the parts of the sentence in correct order.

Q1. In some seats, the
P: winning margin, thereby
Q: votes for NATO have been larger than the
R: determining the result
(a) RPQ
(b) QRP
(c) QPR
(d) PRQ
S1. Ans.(c)
Sol. The correct sequence is ‘QPR’

Q2. We are told that its
P: Public Distribution System
Q: creating a functional
R: sole purpose is the noble goal of
(a) QRP
(b) RQP
(c) PRQ
(d) PQR
S2. Ans.(b)
Sol. The correct sequence is ‘RQP’

Q3. Only a country not yet rid
P: of its colonial hangover
Q: and controls, labels dissent as seditious
R: of a government that commands
(a) PRQ
(b) PQR
(c) QPR
(d) RPQ
S3. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is ‘PRQ’

Q4. Accepting that one form
P: of price discrimination is okay opens
Q: the door to all other forms
R: of discrimination as well
(a) QRP
(b) RPQ
(c) PRQ
(d) PQR
S4. Ans.(d)
Sol. The correct sequence is ‘PQR’

Q5. Seven decades ago,
P: Orwell wrote a clutch
Q: for the post-World War II British journal Polemic
R: of essays
(a) RPQ
(b) QRP
(c) PRQ
(d) QPR
S5. Ans.(c)
Sol. The correct sequence is ‘PRQ’

Q6. The party faithful, who
P: expectations, are now disillusioned
Q: had greeted his political arrival in 2004
R: with great enthusiasm, and
(a) RQP
(b) QRP
(c) PRQ
(d) PQR
S6. Ans.(b)
Sol. The correct sequence is ‘QRP’

Q7. So, increasingly,
P: paying to provide revenues
Q: for the Central government
R: the poor have been
(a) RPQ
(b) RQP
(c) PQR
(d) QPR
S7. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is ‘RPQ’

Q8. It may not be a simple
P: someone does stand to gain
Q: by keeping farmers divided
R: case of “divide and rule”, but
(a) QPR
(b) PQR
(c) RPQ
(d) QRP
S8. Ans.(c)
Sol. The correct sequence is ‘RPQ’

Q9. Rewarding an encroacher on public
P: reward to a pickpocket
Q: site is like giving a
R: land with free alternative
(a) QRP
(b) QPR
(c) PRQ
(d) RQP
S9. Ans.(d)
Sol. The correct sequence is ‘RQP’

Q10. Developing countries
P: should question the rationale
Q: for such a registry ahead
R: of a negotiated outcome on this issue
(a) QRP
(b) PQR
(c) RPQ
(d) QPR
S10. Ans.(b)
Sol. The correct sequence is ‘PQR’

Q11. Every government wants
P: all, they have so many votes
Q: to shower favours on
R: farmers; after
(a) RQP
(b) RPQ
(c) PRQ
(d) QRP
S11. Ans.(d)
Sol.The correct sequence is ‘QRP’

Q12. Due to poor organic matter
P: in soil is below the required
Q: incorporation, organic carbon
R: level in most parts of India
(a) RPQ
(b) QRP
(c) QPR
(d) PRQ
S12. Ans.(c)
Sol.The correct sequence is ‘QPR’

Q13. The truth about these
P: communities is that
Q: they deserve to die
R: dysfunctional, downscale
(a) PQR
(b) QPR
(c) RPQ
(d) RQP
S13. Ans.(c)
Sol.The correct sequence is‘RPQ’

Q14. There is a deeper
P: fissure here that goes
Q: from western theory
R: beyond explanations
(a) PRQ
(b) PQR
(c) QPR
(d) RPQ
S14. Ans.(a)
Sol.The correct sequence is ‘PRQ’

Q15. It is for the government,
P: especially one with such a 
Q: significant majority, to have the 
R: intelligence and leadership to think long term
(a) QRP
(b) PQR
(c) RPQ
(d) QPR
S15. Ans.(b)
Sol. The correct sequence is ‘PQR’

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}

Sentence Rearrangement Quiz Solutions for SSC CHSL Tier-I 2018_50.1 Sentence Rearrangement Quiz Solutions for SSC CHSL Tier-I 2018_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?