Sentence Rearrangement Quiz For SSC Exams 2018-19: 15 January

SSC CGL,  SSC CPO, SSC Stenographer 2018 Exams are big opportunities to serve in a govt job and to live in clover. The Commission has already released exam dates for three SSC exams to be conducted in the month of January & February 2019 among which one major exam is SSC Stenographer Exam 2018, to be held from 5 to 7 February 2019. Also SSC CGL and CPO Exam dates can surprise you anytime soon. English Section carries a heavy weightage in SSC CPO & SSC Stenographer exams. Also SSC CGL is no exception. Consolidating the level, priorities and type of questions, Daily English Quiz on SSCADDA & ADDA247 App is a productive outcome of our experts’ efforts to sharpen your practice skills.

Download our celebrated app ADDA247 to outsmart others. Our Revised Study Plan for SSC Stenographer 2018 Exam is all set to deliver the quizzes and notes on each four subjects asked in the Examination. 



Be a part of this revised study plan, visit SSCADDA website regularly to add up each day effort in your practice. Today, in this English quiz we are providing 15 English Sentence Rearrangement Questions and Solutions to make your practice effective. Attempt this quiz and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): The questions below consist of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.


Q1. Reading forces us to


P: or heard in our lives
Q: we might not have seen
R: look at words that
(a) PQR
(b) RQP
(c) PRQ
(d) QRP
Show Answer
S1. Ans.(b)
Sol.  The correct sequence is ‘RQP’.
Q2. The Indian Government
P: balanced economic growth
Q: had to plan for
R: and development of a huge country
(a) PRQ
(b) QRP
(c) RPQ
(d) QPR
Show Answer
S2. Ans.(d)
Sol. The correct sequence is ‘QPR’.
Q3. The burden of
P: another issue that
Q: the GST aims to redress
R: regressive taxes is
(a) RPQ
(b) PQR
(c) QPR
(d) RQP
Show Answer
S3. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is ‘RPQ’.
Q4. As the earth becomes
P: people are likely to be
Q: affected by tropical diseases
R: warmer, more and more
(a) PQR
(b) RQP
(c) RPQ
(d) QRP
Show Answer
S4. Ans.(c)
Sol. The correct sequence is ‘RPQ’.

Q5. Intoxicating drink
P: for good health
Q: should be avoided
R: and smoking
(a) RQP
(b) PQR
(c) PRQ
(d) QPR
Show Answer
S5. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is ‘RQP’.
Q6. People who look
P: to support their beliefs
Q: down on abstract art
R: have several major arguments
(a) PQR
(b) RQP
(c) QRP
(d) PRQ
Show Answer
S6. Ans.(c)
Sol. The correct sequence is ‘QRP’.


Q7. Biologists are often


P: a rigidly deterministic
Q: approach to behavior
R: accused of taking
(a) PQR
(b) RPQ
(c) QRP
(d) PRQ
Show Answer
S7. Ans.(b)
Sol. The correct sequence is ‘RPQ’. 


 Q8. The India we inherited


P: that we have bequeathed our
Q: was wonderful, but the one
R: children is degraded in every way
(a) QPR
(b) RQP
(c) PRQ
(d) QRP
Show Answer
S8. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is ‘QPR’.


Q9. There is


P: getting defensive
Q: about our failure
R: no point
(a) PRQ
(b) PQR
(c) RQP
(d) RPQ
Show Answer
S9. Ans.(d)
Sol. The correct sequence is ‘RPQ’. 


Q10. The reformer must know


P: people is the authentic
Q: that what moves
R: life, not mere writing
(a) QRP
(b) RPQ
(c) QPR
(d) PQR
Show Answer
S10. Ans.(c)
Sol. The correct sequence is ‘QPR’.


Q11. All the


P: comes under public sector
Q: government owned
R: Production units
(a) QRP
(b) PQR
(c) RQP
(d) PRQ
Show Answer
S11. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is ‘QRP’.
Q12. Development
P: more advanced
Q: or complex
R: means becoming
(a) QRP
(b) RQP
(c) PRQ
(d) RPQ
Show Answer
S12. Ans.(d)
Sol. The correct sequence is ‘RPQ’.



Q13. One major consequence
P: is the rise in sea level
Q: of global warming arising
R: out of greenhouse effect
(a) PRQ
(b) RQP
(c) QPR
(d) QRP
Show Answer
S13. Ans.(d)
Sol. The correct sequence is ‘QRP’.



Q14. Educating women


P: of women in the society
Q: is an essential step
R: towards strengthening the position
(a) QRP
(b) RQP
(c) PQR
(d) PRQ
Show Answer
S14. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is ‘QRP’.


Q15. Even a poor peasant


P: happier than the rich
Q: with good health is
R: person with poor health
(a) PQR
(b) RQP
(c) PRQ
(d) QPR
Show Answer
S15. Ans.(d)
Sol. The correct sequence is ‘QPR’.




You may also like to read: 



  

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?