Sentence Improvement Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_00.1
Latest SSC jobs   »   Sentence Improvement Quiz Solutions for SSC...

Sentence Improvement Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2

Sentence Improvement Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_40.1
Dear Students, English section Exam is very challenging. SSC exams are just nearby and as we know English Section is as important as other sections. In fact English in SSC CGL Tier 2 exam holds an appreciating weightage of 200 marks which is enough to know the importance of this Section in govt exams.Now SSC CHSL Exam is the next target of the aspirants .You need to gird up your loins to score maximum marks.Today, we are providing Sentence Improvement Questions Quiz which is optimum for CGL Tier 2 exam and hold a heavy weightage in the exam. Attempt this quiz, learn effectively and impetus yourself for all the upcoming exams regarding English Section  in just a needed time and prepare yourself flawlessly. We wish you good luck for the upcoming Exams.

Directions (1-15): In the following question, a part of sentence is bold. Below are given alternatives to the bold part which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is required, choose “No Improvement” option. 

Q1. She was unhappy even after she married into an accommodative and caring family.
(a) remained unhappy
(b) existed in unhappiness
(c) continued her sadness
(d) No improvement

S1. Ans.(a)

Sol. Remain→ to stay in the same place or in the same condition.
Hence, remained unhappy should be used here.

Q2. I was first to reach the college today.
(a) I was the first to reach
(b) I firstly reached
(c) I did firstly reached
(d) No improvement
S2. Ans.(a)
Sol. Definite article ‘the’ comes before an ordinal number. Hence option ‘a’ is correct.

Q3. The cities are bursting on the seams with people.
(a) bursting on seams
(b) bursting at seams
(c) bursting at the seams
(d) No improvement
S3. Ans.(c)
Sol. Bursting at the seams→ If a place is bursting at the seams, it has a very large number of people or things in it.

Q4. Let his failure be a lesson to you all.
(a) to all of you
(b) to all you people
(c) to all you
(d) No improvement
S4. Ans.(a)
Sol. Here, to all of you should be used.

Q5. He started at the bottom rung of the ladder and then gained success.
(a) bottom rung of the stair
(b) lower rung of the ladder
(c) lower rung of the stair.
(d) No improvement
S5. Ans.(d)
Sol. No improvement

Q6. The rain brought more respite from the heat.
(a) much respite
(b) most relief
(c) severe drought
(d) No improvement
S6. Ans.(a)
Sol. Comparative degree is not needed here.
Respite→ a short period of relief from something difficult or unpleasant.

Q7. She decided to go there, though her husband cautioned her on it
(a) against
(b) for
(c) about
(d) No improvement
S7. Ans.(a)
Sol. ‘Caution’ agrees with preposition ‘against’.

Q8. We insist on you leaving the meeting immediately.
(a) you to leave
(b) your leaving
(c) you leave
(d) No improvement
S8. Ans.(b)
Sol. Before a gerund, possessive case i.e. ‘your leaving’ should be used.

Q9. However, great you may be, you cannot trifle on a man’s feelings.
(a) trifle along
(b) trifle upon
(c) trifle with
(d) No improvement
S9. Ans.(c)
Sol. Trifle with somebody to treat without due respect.
Hence, ‘trifle with’ is the right usage.

Q10. In order to get into the gang, the boy had to perform the sanguine task of stabbing a man to death.
(a) capital
(b) sanguinary
(c) akin
(d) No improvement
S10. Ans.(b)
Sol. Sanguinary – Involving or causing much bloodshed.

Q11. Being the only girl in the team, Reema is cuddle by everyone.
(a) mollycoddled
(b) mollified
(c) dispelled
(d) No improvement
S11. Ans.(a)
Sol. Mollycoddle: Treat (someone) in an indulgent or over protective way.

Q12. The majority of the rain-fed Indian rivers, either dry up, or become trickle after the monsoon.
(a) the trickle
(b) a trickle
(c) a drizzle
(d) No improvement
S12. Ans.(b)
Sol. Trickle: a small amount of liquid flowing slowly; a small amount of something coming or going. Hence ‘a trickle’ is the right usage.

Q13. The tribe lived with different customs.
(a) on
(b) by
(c) through
(d) No improvement
S13. Ans.(b)
Sol. live by: to follow a particular belief or set of principles. Hence ‘lived by’ is the right usage.

Q14. Despite his father’s financial assistance he was always hard on
(a) hard in
(b) hard up
(c) hard out
(d) No improvement
S14. Ans.(b)
Sol. hard up – to not have enough of something important or valuable.
Hard on: to treat or criticize somebody.
Hence, ‘hard up’ is the right usage.

Q15. When in doubt check it up with a good dictionary.
(a) check it up in
(b) check it in
(c) check it with
(d) No improvement
S15. Ans.(b)
Sol. Here ‘check it in’ is the right usage.

You may also like to read:

.button {
padding: 5px 15px;
font-size: 14px;
font-family: inherit;
text-align: Justify;
cursor: pointer;
outline: none;
color: #fff;
background-color: #e73255;
border: none;
border-radius: 5px;
box-shadow: 03px #999;
}

.button:hover {background-color:#c72645}

.button:active {
background-color:#c72645;
box-shadow: 0 5px #666;
transform: translateY(4px);
}



   Sentence Improvement Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_50.1Sentence Improvement Quiz Solutions for SSC CGL Tier 2_60.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.

@media only screen and (max-width: 1900px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
padding-top: 14px;
}
.ts
{
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
margin-left: 4%;
position: relative;
width: 46%;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 210px;
color:#fff;
border-radius: 3px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width:210px;
}
.cp
{
margin-left: 56%;
margin-top: -24%;
width: 46%;
}
}
@media only screen and (max-width: 767px) {
button:hover {
text-decoration: underline;
}
.sbipo
{
box-shadow: 0 0px 4px rgba(0, 0, 0, .5);
width: 100%;
padding-bottom: 10px;
}
.cracksbi
{
color: #00aeef;
text-align: center;
font-size: 20px;
}
.ts
{c
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
position: relative;
width: 46%;
box-shadow: 1.5px 0px 0px #E0E0E0;
}
.b1, .b2
{
background-color: #ff4081;
border: 0;
height: 35px;
width: 88%;
cursor: pointer;
color:#fff;
border-radius: 2px;
}
.bd1, .bd2
{
text-align: justify;
width: 88%;
}
.cp
{
margin:0px 0 0 10px;
display: inline-block;
vertical-align: top;
width: 46%;
}
}

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?