Access to All SSC Exams Courses Buy Now
Home Railway RRB JE Stage-II Computer Quiz : 11th July

RRB JE Stage-II Computer Quiz : 11th July

Q1. Which among the following was the first network with which the idea of internet began?
(a) RAPANET
(b) PARANET
(c) ARPANET
(d) APARANET

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at best price today

2000 Students are visiting this Product daily! Hurry now! Seats are Filling fast

 

About SSC Maha Pack
If you are preparing for more than 1 SSC exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for all SSC exams on Adda247.SSC Exams Covered in this Pack

 

SSC Maha Pack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium

 

Validity: 1 Month

SSC Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
3999 266/month
BUY NOW

S1. Ans. (c)
Sol. ARPANET was the first network in the history of Internet.

Q2. Which of the following is the coding language used to create documents for use on the Internet?
(a) HTML
(b) HSMT
(c) HLTM
(d) All of these

S2. Ans. (a)
Sol. HTML, Hyper Text Markup Language is used to create documents/pages for use on world wide web.

Q3. The main agenda for Encryption/decryption is to provide a network with strict ___________.
(a) Privacy
(b) Authenticity
(c) Integrity
(d) Non-repudiation

S3. Ans. (a)
Sol. Encryption/decryption provides a network with Privacy.

Q4. Smart card is:
(a) Special purpose cards
(b) Microprocessor cards
(c) Processing unit contains memory for storing data
(d) Processing unit for software handling

S4. Ans. (b)
Sol. Smart Card is a plastic card with a built-in microprocessor.

Q5. Which of the following option may be used to change page-size and margins?
(a) Page Layout
(b) View
(c) Tools
(d) Data

S5. Ans. (a)
Sol. Page Layout is used may be used to change page-size and margins.

Q6. To justify the selected text, the shortcut key is __________.
(a) Ctrl + 1
(b) Ctrl + J
(c) Ctrl + U
(d) Ctrl + Alt + K

S6. Ans. (b)
Sol. Ctrl + J is the shortcut key to justify text.

Q7. In www.yahoo.com, www stands for:
(a) Web World Wide
(b) World Wide Web
(c) Wide World Web
(d) Worlds Wide Weblinks

S7. Ans.(b)
Sol. WWW stands for World Wide Web.

Q8. __________ is the basic communication language or protocol of the Internet.
(a) TCTP/ITP
(b) TCDP/IEP
(c) TCP/IP
(d) TCMP/IKP

S8. Ans.(c)
Sol. TCP/IP is the basic communication protocol over the net.

Q9. Which of the following is related with 192.9.200.155?
(a) Hardware address
(b) Monitor address
(c) IP address
(d) All of these

S9. Ans.(c)
Sol. It is an IP Address.

Q10. Which among the following term is used for: Unauthorized copying of software to be used for personal gain instead of personal backups?
(a) program thievery
(b) data snatching
(c) software piracy
(d) program looting

S10. Ans.(c)
Sol. Software piracy is the illegal copying, distribution, or use of software.

You may also like to read:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

×
Login
OR

FORGOT?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD