Latest SSC jobs   »   GA Study Notes   »   GA Study Notes

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017_40.1
River Valley Projects in India

Dear SSC CGL Aspirants, you might have observed that every year a lot of questions are asked from the Chapter “River Valley Projects in India“. Keeping in view the importance of the topic, We have provided notes on this topic. Now, it’s time to check your knowledge. Based on notes you can answer these questions:

Q1.Sardar Sarovar Project is built across the river
Ans:Narmada

Q2. Bhakhra Nangal Project is on the river:
Ans:Satluj

Q3.Chambal Valley Project is on the river:
Ans:Chambal

Q4.Dams built on Chambal River are:
Ans.Gandhi Sagar Dam, Rana Pratap Sagar Dam & Jawahar Sagar dam.

Q5.Hirakud Dam is on the River:
Ans:Mahanadi

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017_50.1

Q6.Kakrapara Project is on the river:
Ans:Tapi in Gujarat.

Q7.Nagarjuna Sagar Project is on the river:
Ans:Krishna

Q8.Rihand river project is on the river:
Ans:Son

Q9.Farakka Project is on the river:
Ans:West Bengal

Q10.Nizamsagar Project is on the river:
Ans:Manjira

You may also like to Read: Western GhatsBuddhismimportance of pH ,Grasslands(Tropical) of World,Soils in IndiaClouds,Alloys and their compositionGrasslands of WorldLight and its phenomena(Part1)Light and its phenomena (Part 2)PolymersStructure of atmosphereAcid, Base and SaltNational SymbolsNuclear Reactors,Cement manufacturingCountries and their ParliamentComponents of an EyeSolar System,Wildlife Sanctuaries And National Parks In IndiaNational HighwaysThe British Rule(I)The British Rule(II)The British Rule(III)The British Rule(IV)Writs In Indian ConstitutionHuman DiseasesVitamin Deficiency DiseasesVolcanoesFundamental Rights , Articles of Indian ConstitutionParts of Indian ConstitutionJurisdiction of Supreme CourtThe PresidentPrime Minister and Council of MinistersPhysical Features of IndiaPhysical Features of India(II)Slave DynastyPlanets and their SatellitesMinerals In IndiaRiver Valley Projects in India.

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017_60.1River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017_70.1

CRACK SSC CGL 2017



More than 2400+ Candidates were selected in SSC CGL 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in SSC CGL last year opted for Adda247 Online Test Series.


River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017_80.1

Download your free content now!

Congratulations!

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017_100.1

General Awareness & Science Capsule PDF

Download your free content now!

We have already received your details!

River Valley Projects in India | Question based on GA Study Notes : SSC CGL Tier-1 2017_110.1

Please click download to receive Adda247's premium content on your email ID

Incorrect details? Fill the form again here

General Awareness & Science Capsule PDF

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *