SSC CGL 2015:Reasoning Series Completion Quiz

Q(1-5) What should come next in given series
Q1. FAB, BAC, CAD, DAE, _____
A.UAF
B.UAT
C.EAF
D.TAT

Q2. 4, 12, 36, 108, …
A. 108
B. 148
C. 316
D. 324


Q3. SRQ, PON, MLK, _____, GFE
A.HGF
B.CAB
C.JIH
D.GHI

Q4. CZD, DYE, EXF, FWG, _____
A.NEI
B.GVH
C.LVH
D.MFI

Q5. 644, 609, 574, 539, …
A. 504
B. 514
C. 520
D. 545

Q(6-10) Fill in the blank
Q6. ABBD, CBDD, EBFD, _____, IBJD
A.OCPD
B.JCND
C.GBMD
D.GBHD

Q7.  V, VIII, XI, XIV, _______ , XX, …
A. IX
B. XXIII
C. XV
D. XVII

Q8. 10, 73, 13, 71, _______ , 69, 19, …
A. 8
B. 14
C. 16
D. 44

Q9. C14, F16, ______ , L20, O22, …
A. K24
B. J18
C. I18
D. I24

Q10. 15,16,33,102 ____,2065
A. 414
B. 412
C. 410
D. 416

Answers:


1. C
2. D
3. C
4. B
5. A
6. D
7. D
8. C
9. C
10.B

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD