Reasoning Quiz On Dictionary

Direction(1-10):-Words which cannot be formed from a
given Word :
In these questions, from the given
alternatives select the word whichcannot be formed using the letters of the
given word.

1. International
a. Latter
b. Terminal
c. Oriental
d. Rationale




2.Depreciate
a. Credit
b. Pride
c. Peace
d. Reprieve

3. Tendentious
a. Tent
b. Student
c. Intention
d. Dentist

4. Juxtaposition
a. Taxi
b. Toxic
c. Spot
d. Post

5. Supervision
a. Revision
b. Person
c. Noise
d. Poison

6. Millstone
a. Mist
b. Some
c. Lemon
d. Million

7.Generalization
a. Note
b. Ration
c. Lizard
d. Goat

8. Schoolmaster
a. Small
b. Home
c. Star
d. Slamer

9. Retrospect
a. Post
b. Prospect
c. Rose
d. Tour

10. Qualification
a. Action
b. Factor
c. Quit
d. Filco

ANSWER KEY: 1- (b), 2- (d), 3- (c), 4-
(b), 5- (d), 6- (d), 7- (c), 8- (a), 9- (d), 10- (b)
×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Join the Conversation

17 Comments

  1. Can the words be repeated??? Like in 9th it is not possible to make the word prospect without actually repeating 'P'.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD